به طور معمول، چه در بازار سهام، چه در ترید روزانه فارکس، و یا اگر تازه وارد دنیای رمزارزها شدهاید، با اصطلاحات زیادی روبرو خواهید شد که ممکن است برایتان غیر آشنا باشند. اصطلاحاتی مانند FOMO، ROI، ATH، HODL؛ اینها همه به چه معنا هستند؟ ترید و سرمایهگذاری زبان خودشان را دارند و یادگیری تمام این اصطلاحات جدید میتواند ترسناک باشد. با این حال، اگر میخواهید از اتفاقات بازارهای مالی باخبر باشید و همواره اطلاعات بهروزی داشته باشید این اصطلاحات ترید میتوانند بسیار مفید باشند. در این مطلب به ۱۲ اصطلاح رایج ترید که هر تریدری باید برای شروع سرمایهگذاری خود بداند میپردازیم.
ترس، عدم اطمینان و شک (FUD)
اصطلاح FUD اگرچه به صورت انحصاری یکی از اصطلاحات ترید نیست، اغلب در زمینه بازارهای مالی استفاده میشود. استراتژی FUD با هدف بیاعتبار کردن یک شرکت، محصول یا پروژه خاص با انتشار اطلاعات نادرست درباره آن متمرکز است. هدف القای ترس و کسب مزیت به نحوی است. این می تواند یک مزیت رقابتی یا تاکتیکی یا سود بردن از کاهش قیمت سهام ناشی از اخبار مضر باشد.
همانطور که انتظار میرود، استفاده از FUD در فضای رمزارزها بسیار رایج است. در بسیاری از موارد، سرمایهگذاران ممکن است وارد یک short position شوند و سپس اخباری که ممکن است ضررآور یا گمراهکننده باشند را منتشر کنند، زمانی که پوزیشن به میزان کافی برای آنها تأیید شده است. به این ترتیب، با فروش کوتاه short selling یا خرید put options میتوان سودهای بزرگی را کسب کرد. آنها همچنین ممکن است از قبل خود را در معاملات خارج از بورس (OTC) قرار دهند.
در بسیاری از موارد، معلوم می شود که اطلاعات نادرست یا حداقل گمراه کننده هستند. اما در برخی موارد معلوم می شود که درست است. همیشه خوب است که سعی کنید همه جوانب بحث را در نظر بگیرید. فکر کردن به این که مردم با به اشتراک گذاشتن عمومی نظرات خاص چه انگیزه هایی می توانند داشته باشند می تواند مفید باشد.
ترس از دست دادن (FOMO)
FOMO یک احساس است که سرمایهگذاران احساس میکنند وقتی که فرصت سودگرفتن را از دست می دهند، می آین و یک دارایی را خریداری میکنند. با توجه به وجود احساسات قوی، خرید با احساس FOMO توسط تعداد زیادی از مردم می تواند منجر به حرکت سهمی وار قیمت شود.سرمایه گذاران “FOMO” از دارایی به دارایی در بازی صندلی های موسیقی اغلب می توانند مراحل بعدی یک بازار صعودی را نشان دهند.
می دانید که شرایط تشدید بازار می تواند قوانین معمول بازارها را تغییر دهد. وقتی احساسات به قدرت و شدت خاصی بپیوندند، بسیاری از سرمایهگذاران ممکن است به علت FOMO به موقعیت های خارج از FOMO بروند. این میتواند منجر به حرکتهای گسترده در هر دو جهت شود و ممکن است بسیاری از تریدر هایی را که سعی در مخالفت با ترند عموم دارند، به دام بیندازد.
FOMO همچنین معمولاً هنگام طراحی برنامه های رسانه های اجتماعی استفاده می شود. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا مشاهده پست ها در جدول زمانی رسانه های اجتماعی به طور دقیق به ترتیب زمانی دشوارتر است؟ این نیز به FOMO مربوط می شود. اگر کاربران میتوانستند همه پستها را از زمان آخرین ورود خود بررسی کنند، این احساس را خواهند داشت که آخرین پستها را دیدهاند.
پلتفرمهای شبکه های اجتماعی با ترکیب عمدی پستهای قدیمیتر و جدیدتر در جدول زمانی، قصد دارند FOMO را به کاربران القا کنند. به این ترتیب، کاربران از ترس اینکه چیزی مهم را از دست بدهند، بارها و بارها به سراغ آن شبکه اجتماعی می آیند و آن را بررسی میکنند.
HODL
HODL یک اصطلاح رایج ترید است که از یک اشتباه در نوشتاری کلمه “hold” (نگه داشتن) به وجود آمده است. به طور اساسی، این اصطلاح معادل استراتژی خرید و هولد کردن در دنیای رمزارزها است. ابتدا این واژه در یک پست معروف در انجمن BitcoinTalk در سال 2013 ظاهر شد. این اصطلاح از یک اشتباه در عنوان پست نشأت گرفته بود: “I AM HODLING” (من در حال HODLING هستم).
اصطلاح HODLing به معنای هولد کردن سرمایه و سرمایهگذاری در مواردی که قیمت داراییها کاهش مییابد، استفاده میشود. این اصطلاح به طور معمول در بین سرمایهگذاران (که به نام “HODLers” نیز شناخته میشوند) استفاده می شود که مسلماً در ترید کوتاه مدت خوب نیستند، اما می خواهند در معرض قیمت ارزهای دیجیتال قرار بگیرند. این اصطلاح ممکن است همچنین برای سرمایهگذارانی استفاده شود که به ارز خاصی اعتقاد قوی دارند و قصد دارند سرمایهی خود را به مدت طولانی هولد کنند.
استراتژی HODLing به استراتژی خرید و نگه داشتن در بازارهای سنتی شباهت دارد. سرمایهگذاران خرید وهولد، سعی میکنند داراییهای با ارزش را پیدا کنند و آنها را به مدت طولانی نگه دارند. بسیاری از سرمایهگذاران این استراتژی را بهخصوص برای بیتکوین در نظر میگیرند.
اگر مطالعه ای درباره ی DCA (تکنیک میانگین قیمت دلاری) داشته باشید، میدانید که این استراتژی به احتمال بالا برای بیتکوین سودآور خواهد بود. اگر فقط $10 بیتکوین هر هفته به مدت پنج سال گذشته خریداری کرده باشید، سود بیش از هفت برابر سرمایه اولیه خود خواهید داشت!
BUIDL
اصطلاح BUIDL دقیقا مانند کلمه ی HODL بر اثر یه اشتباه املایی بوجود آمده است. BUIDL اغلب به اشخاصی اطلاق میشود که در صنعت رمزارزها بدون در نظر گرفتن نوسانات قیمتی به ساخت و توسعه ادامه میدهند. ایده اصلی این است که افرادی که به واقعیتهای صنعت رمزارز اعتقاد دارند، بدون در نظر گرفتن بازارهای نزولی شدید ، به ساختار بخش رمزارز ادامه میدهند. در واقع BUIDL ها به این اعتقاد دارند که فناوری بلاکچین و رمزارزها چه چیزهایی را میتوانند به جهان بیاورند و به فعالیت برای دستیابی به این هدف مشغول هستند.
BUIDL یک نگرش است که هدف آن نشان دادن این است که رمزارزها فقط در مورد تخمین قیمت نیستند، بلکه درباره این است که این فناوری را به جوامع عمومی ارائه دهند. این نگرش به عنوان یادآوری عمل میکند که باید سرمایهگذاریهای ما را در راهاندازی و ساختار زیرساختها فراموش نکنیم که ممکن است در آینده به میلیاردها نفر خدمت کنند. به علاوه، BUIDL ها درک میکنند که، تیمهایی که با نگرشی بلندمدت به ساخت و توسعه ادامه میدهند، احتمالاً در طولانی مدت موفق خواهند بود.
SAFU
یکی اصطلاح رایج ترید دیگر که از یک میم شنیدنی که توسط Bizonacci ارسال شده بود به وجود آمده است، اصطلاح SAFU است. در این میم، CEO بایننس، چانگپنگ ژائو (CZ)، در طی یک فرآیند نگهداری برنامهریزینشده پلتفرم خود، جمله “دارایی ها ایمن هستند” را اعلام کرد. این ویدئو در حوزه رمزارزها و بازارهای مالی دیجیتال به شدت پراکنده شد و مورد توجه گستردهای قرار گرفت. از آن زمان، عبارت SAFU به معنای ایمنی دارایی ها و اطمینان از امنیت اعلام شده در مواجهه با ریسکهای مختلف در دنیای رمزارزها و معاملات مالی دیجیتال به کار میرود.
به عنوان پاسخ به این موقعیت، بایننس صندوق امنیتی دارایی برای کاربران (SAFU) را تأسیس کرده است تا منابعی برای پوشش مواجهه با نقضهای امنیتی ممکن فراهم کند. این منابع در یک کیف پول سخت افزاری جداگانه نگهداری میشوند. ایده این است که SAFU ممکن است در موارد استثنایی هزینه از دست دادن دارایی کاربران را پوشش دهد و به کاربران بایننس یک لایه اضافی از حفاظت ارائه دهد. به همین دلیل شما ممکن است اغلب عبارت “دارایی ها امن هستند” را بشنوید.
نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
نرخ بازگشت سرمایه یا (ROI) یک روش برای اندازهگیری عملکرد یک سرمایهگذاری است. ROI عایدات یک سرمایهگذاری را نسبت به هزینه اولیه سرمایهگذاری اندازه میگیرد. همچنین، این یک روش ملموس برای مقایسه عملکرد سرمایهگذاریهای مختلف است. به عبارت دیگر، ROI بازده سرمایه گذاری را نسبت به هزینه اولیه اندازه گیری می کند. این عدد به عنوان یک درصد ارائه میشود و معمولاً به عنوان یک معیار ارزیابی عملکرد سرمایهگذاریها و پروژهها استفاده میشود.
برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه (ROI) به این صورت عمل میکنید: ابتدا ارزش فعلی سرمایهگذاری را از هزینه اولیه سرمایهگذاری کم میکنید. سپس این عدد را بر هزینه اولیه سرمایهگذاری تقسیم میکنید.
ROI = هزینه اولیه / هزینه اولیه - ارزش فعلی
مثال: شما به مقدار 6 هزار دلار بیت کوین خریدید. قیمت فعلی بیت کوین در بازار برابر است با 8 هزار دلار
ROI = (8000-6000)/6000 ROI = 0.33
این به این معناست که شما 33% سود نسبت به سرمایه اولیهتان دارید. همچنین ارزشی است که در نظر گرفتن کارمزدها (یا نرخ بهره) که باید پرداخت کنید میتواند تصویر دقیقتری را ارائه دهد.
اعداد خام تنها بخشی از تصویر کلی نیستند. هنگام مقایسه سرمایهگذاریها، عوامل دیگر نیز مؤثر هستند. چه خطراتی وجود دارد؟ چه مدت زمانی برای سرمایهگذاری در نظر گرفته شده است؟ چقدر دارایی قابل نقدسازی است؟ آیا افت قیمت خرید شما را تحت تأثیر قرار میدهد؟ نرخ بازگشت سرمایه به تنهایی معیار نهایی نیست، اما ابزار مفیدی برای اندازهگیری عملکرد سرمایهگذاریهای شماست.
محاسبه position size زمانی که به بازده سرمایه گذاری فکر می کنید بسیار مهم است. اگر مایلید در مورد فرمول ساده ای که به شما در مدیریت موثر ریسک کمک می کند مطالعه کنید، نحوه محاسبه position size در ترید را بررسی کنید.
اوج قیمت (ATH)
اصطلاح “All-Time High” به بالاترین قیمت ثبتشده یک دارایی اشاره دارد. به عنوان مثال، در سال 2017، ATH بیتکوین در بازار گاوی برابر با 19,798.86 دلار آمریکایی بر روی جفت ارز BTC/USDT در بایننس بود. این به معنای این است که این قیمت، بالاترین قیمتی بود که بیتکوین در این جفت ارز ترید شده بود.
یک جنبه جذاب از رسیدن دارایی به موقعیت All-Time High این است که تقریباً همه کسانی که هر زمانی دارایی خریداری کردهاند، سود کردهاند. اگر یک دارایی در یک بازار خرسی به مدت طولانی قرار داشته باشد، بسیاری از تریدرهایی که موقعیتهایی با ضرر و زیان دارند، احتمالاً میخواهند وقتی موقعیتشان به نقطه break-even برسد، از بازار خارج شوند.
با این حال، اگر دارایی به اوج قیمت خود برسد، فروشندگانی که منتظر break در نقطه break-even هستند دیگر وجود ندارند. به همین دلیل برخی از نقض های ATH را با عنوان “blue sky breakouts” ارجاع و یاد می کنند، زیرا معمولاً هیچ منطقه مقاومت واضحی پیش رو نیست.
نقض های ATH اغلب همراه با افزایش نوسانات معاملاتی همراه است. این افزایش در حجم معاملات به چه دلیل است؟ تریدرهای روزانه نیز ممکن است از این فرصت استفاده کنند و با دستورات بازار به منظور کسب سود سریع و فروش سهم یا ارز به قیمتهای بالاتر، وارد بازار شوند.
آیا نقض های ATH به این معناست که قیمت تا ابد و برای همیشه روند صعودی خواهد داشت؟ البته که خیر. تریدرها و سرمایهگذاران در یک نقطهای به دنبال کسب سود خواهند بود و ممکن است سفارشات محدود شده را در سطوح قیمتی خاص تنظیم کنند. این هنگامی درست است که سطح های قبلی اوج قیمت به طور مکرر دوباره نقض شوند.
حرکات سهمی اغلب میتواند منجر به افت بسیار شدید قیمت شود، زیرا بسیاری از سرمایهگذاران هنگامی که متوجه میشوند روند صعودی ممکن است به پایان برسد، به سمت خروج سریع سرمایه می روند. کاهش قیمت بیت کوین پس از حرکت سهمی به 20000 دلار در دسامبر 2017 را بررسی کنید.
بعد از رسیدن بیت کوین به اوج قیمت $19,798.86، بیت کوین در عرض چند روز تقریباً 45 درصد سقوط کرد. به همین دلیل است که همیشه مدیریت ریسک و استفاده از stop-loss بسیار مهم است.
در صورتی که تریدر هستید و در بازار رمز ارزها فعالیت دارید، با خرید سرور مجازی ترید مبین هاست میتوانید بدون نگرانی از بلاک شدن حسابتان ترید کنید یا از رباتهای مختلف مثل متاتریدر استفاده کنید.
کف قیمت (ATL)
برعکس ATL، ATH، پایینترین قیمت دارایی است. به عنوان مثال، ATL بیتکوین در جفت ارز BNB/USDT در روز اول ترید شما برابر با 0.5 دلار آمریکایی بود.
شکستن کف قیمت برای یک دارایی میتواند به تأثیر مشابهی که هنگام شکستن اوج قیمت اتفاق میافتد، منجر به یک حرکت تند به سمت پایین شود، اما در جهت معکوس. بسیاری از سفارشات توقف ممکن است هنگام شکستن، کف قیمت قرار گیرند و منجر به حرکت تند به سمت پایین شوند.
از آنجا که تاریخچه قیمتی زیر کف قیمت قبلی وجود ندارد، ارزش بازار میتواند به سادگی به سمت پایین ادامه یابد و به تدریج پایینتر برود. از آنجا که به طور ضروری نقاط لوجیکال برای توقف وجود ندارد، خرید در این زمانها بسیار ریسکآمیز است.
بسیاری از تریدرها، حتی برای در نظر گرفتن ورود به یک پوزیشن لانگ، منتظر تغییر معتبر روند توسط یک میانگین متحرک مهم یا اندیکاتور دیگری هستند. در غیر این صورت، ممکن است برای مدت طولانی در یک پوزیشن گیر افتاده و در پوزیشنی که به تدریج کاهش مییابد و کمتر و کمتر می شود، گیر کنند.
خودت تحقیقات را انجام بده (DYOR)
وقتی به بازارهای مالی میآید، DYOR یک اصطلاح مرتبط با تحلیل فاندامنتال است. این به معنای این است که سرمایهگذاران باید تحقیقات خود را در مورد سرمایهگذاریهای خود انجام دهند و به دیگران اعتماد نکنند که این کار را به جای آنها انجام دهند. عبارت “اعتماد نکنید، تأیید کنید” یک عبارت رایج در بازارهای رمزارزها با معنی مشابه است.
موفق ترین سرمایه گزاران، خودشان تحقیقات را انجام می دهند و به نتایج خود میرسند. به عبارت دیگر، هر کسی که میخواهد در بازارهای مالی موفق باشد، باید به یک استراتژی ترید منحصر به فرد خودش برسد. این ممکن است منجر به اختلافات بین سرمایهگذاران مختلف شود که بخشی کاملا طبیعی از سرمایهگذاری و ترید است. یک سرمایهگذار ممکن است نسبت به یک دارایی که خریداری می کند، دارایی او سود صعودی داشته باشد، در حالی که دیگری ممکن است نسبت به آن دارایی که خریداری می کند سود نزولی بگیرد یا به عبارتی سهمش افت کند.
دیدگاهها و استراتژیهای متفاوت میتوانند باعث شوند که اشتباهات استراتژیهای مختلف برطرف شود، و تریدرها و سرمایهگذاران موفق ممکن است استراتژیهای بسیار متفاوتی داشته باشند. اصلیترین ایده این است که همه آنها تحقیقات خود را انجام داده، به نتایج خود رسیده و تصمیمات سرمایهگذاری خود را بر اساس آن نتایجی که گرفتهاند، بگیرند.
ارزیابی موشکافانه (DD)
فرآیند due diligence تا حدودی با DYOR مرتبط است. ارزیابی موشکافانه مربوط به فرآیند معاملاتی و تجاری است که یک شخص منطقی یا یک کسب و کار انتظار دارند قبل از رسیدن به یک توافق با طرف دیگر انجام دهند.
وقتی کسب و کارهای منطقی به توافق میرسند، انتظار میرود که هر یک از آنها ارزیابی موشکافانه خودرا در مورد یکدیگر انجام دهند. چرا؟ هر ادمی که منطقی باشد میخواهد اطمینان حاصل کند که، پتانسیل خطر در معامله ای که انجام می دهد وجود ندارد. در غیر این صورت، چگونه میتوانند ریسک های دارای پتانسیل را با منافع مورد انتظار مقایسه کنند؟
این موضوع برای سرمایهگذاری نیز صادق است. زمانی که سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاریهای دارای پتانسیل هستند، آنها نیاز دارند تا ارزیابی موشکافانه خود را در مورد پروژه انجام دهند تا اطمینان حاصل کنند که میتوانند تمام ریسکها را در نظر بگیرند. در غیر این صورت، آنها کنترل تصمیمات سرمایهگذاری خود را در دست نخواهند داشت و ممکن است اشتباهاتی بکنند.
مبارزه با پولشویی (AML)
مبارزه با پولشویی (AML) به یک سری مقررات، قوانین و رویههایی اشاره دارد که هدف از آنها جلوگیری از این است که مجرمان نتوانند پولی را که به طور غیرقانونی به دست میآورند را به عنوان درآمد مشروع نمایند!. قوانین مبارزه با پولشویی، عمل پولشویی را برای مجرمان سختتر میکند تا پول خود را با پنهان کردن آن یا با جعل آن از منابع مشروع به صورت حرفه ای پولشویی کنند.
مجرمان همیشه به دنبال راههایی برای مخفی کردن منبع واقعی اموال خود هستند. به علت پیچیدگی بازارهای مالی، ممکن است راههای مختلفی برای انجام این کار وجود داشته باشد. محصولات مشتقه شده از محصولات مشتقه شده و دیگر تداولات پیچیده بازار میتوانند پیگیری منبع واقعی اموال را بسیار دشوار کنند (هرچند غیرممکن نیست).
قوانین مبارزه با پولشویی از نهادهای مالی مانند بانکها میخواهند که تراکنشهای مشتریان خود را نظارت کنند و در مورد فعالیتهای مشکوک گزارش دهند. به این ترتیب، احتمال فرار مجرمان با پولی که به طور غیرقانونی از پولشویی کسب شده کاهش مییابد.
احراز هویت مشتری (KYC)
بورسهای اوراق بهادار و پلتفرمهای ترید باید به دستورالعملهای ملی و بینالمللی پایبند باشند. به عنوان مثال، بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) و بازار اوراق بهادار نزدک (NASDAQ) باید به مقررات تعیین شده توسط دولت ایالات متحده پایبند باشند.
دستورالعملهای احراز هویت (KYC) نهادهایی را که فرآیند معاملات ابزارهای مالی را فراهم میکنند را تضمین می کند، هویت مشتریان خود را تأیید کنند. چرا این امر مهم است؟ دلیل اصلی آن این است که برای کاهش ریسک پولشویی اهمیت دارد.
علاوه بر این، مقررات KYC فقط برای شرکتکنندگان در صنعت مالی اعتبار ندارند. بسیاری از بخشهای دیگر نیز باید به این دستورالعملها پایبند باشند. معمولاً دستورالعملهای KYC یک بخش از یک سیاست گستردهتر مبارزه با پولشویی (AML) هستند.
جمع بندی
برخی از اصطلاحات رایج ترید رمزارز ممکن است در ابتدا کمی گیجکننده به نظر برسند. اما اکنون شما بخش خوبی از آنها را میشناسید، بنابراین میتوانید با این خلاصه ها و سرواژه ها حس امنیت بیشتری داشته باشید. حتماً دقیقاً برای FUD خود تحقیق کنید، تحقیقات خودتان را در مورد FOMO انجام دهید و همچنان به HODLing و BUIDLing ادامه دهید!