حتما برای شما نیز پیش آمده است که بخواهید وارد سایت مشخصی شوید، اما صفحه مورد نظر به دلیل برخی محدودیتها و یا مشکلات همچون خطای 404 باز نشود. دلایلی مانند تحریم که منجر به عدم دسترسی به یک سایت میشوند واضح و روشن هستند؛ اما موضوع خطای 404 کمی پیچیده به نظر میرسد و ظاهر شدن آن ممکن است آزار دهنده به نظر برسد. اما جای هیچ نگرانی نیست چرا که روشهای برای رفع این خطا وجود دارند. در ادامه میخواهیم به دلایل ایجاد و روشهای رفع این خطا بپردازیم.
خطای 404 چیست؟
در پاسخ به این سوال که خطای 404 چیست باید گفت این خطا از معروفترین و شناخته شدهترین خطاهای اینترنتی است. پیغام ارور 404 یکی از کد خطاهای HTTP به حساب میآید که در سیستمهای مختلف نمایش داده میشود. این خطا زمانی اتفاق میافتد که فرد بخواهد بر حسب نیاز خود وارد یک صفحه اینترنتی و یا ورود آدرس URL شود اما آن صفحه توانایی نمایش دادن مطالب را نداشته باشد.
این خطا ممکن است در هر سیستم عامل و نرم افزار وبگردی نشان داده شود و محدودیتی ندارد. از آنجایی که شرکتها و سازندههای وبسایتها هر روزه سیستمهای خود را کنترل نمیکنند تا این خطا را برطرف کند، خطای مذکور بسیار رایج است.
چه زمانی با خطای 404 مواجه میشویم؟
پدیدار شدن این خطا در صفحات اینترنتی عوامل متعددی دارد. به عنوان مثال اگر شما بخواهید به یک صفحه اینترنتی که لینک آن عوض شده و یا آن صفحه به طور کامل پاک شده دسترسی پیدا کنید، خطای 404 ظاهر میشود. عوامل دیگری نیز برای این خطا وجود دارد که به شرح زیر هستند.
- لینک صفحه اینترنتی را درست وارد نکرده باشید. (خطای تایپی)
- دامنه مورد نظر شما وجود نداشته باشد.
- از بین رفتن سرور اتفاق افتاده باشد.
- هاست لینوکس دچار ضعف شده باشد
ارور 404 چه تاثیری در سئو وب سایت شما دارد؟
وقتی تعداد صفحاتی از سایت شما که دچار خطای 404 شده، زیاد شود، گوگل و کاربرانی که در آن جستجو میکنند نسبت به سایت شما نظر خوبی نخواهند داشت. طبیعی است که اگر سایت خود را پابلیش و سپس روی حالت ایندکس قرار دهید، Url سایت تغییر کرده و دچار افت کیفیت سایت از نظر مخاطب خواهد شد.
با داشتن صفحات دارای ارور 404 در وردپرس، گوگل اجازه جابهجایی مطالب سایت شما را به خود میدهد و حتی ممکن است اقدام به قطع ایندکس مطالب شما کند. با این کار بازدیدکنندگان سایتتان اعتمادشان را نسبت به سایت شما از دست داده و آمار بازدید از صفحات شما به مرور کاهش خواهد یافت.
چگونه صفحات دارای خطای 404 را شناسایی کنیم؟
باید گفت به طور معمول صفحاتی که این خطا در آنها رخ داده کمی دیرتر بالا میآیند و خطا را نشان میدهند. این ارورها را در هنگام جستجو صفحه مورد نظر مشاهده خواهید کرد؛ ولی اگر خود شما طراح سایت هستید میتوانید صفحات دارای خطای 404 موجود در سایت خود را در قسمت پیشخوان وردپرس مشاهده کنید.
چگونه خطای 404 را رفع کنیم؟
حال که با مفهوم خطای 404 آشنا شدید، برای آنکه بتوانید اقدام به رفع آن کنید، باید بدانید این خطا معمولا با چه اشکال و نوشتههایی ظاهر میشود. شما میتوانید در صفحه نمایش کامپیوتر خود، حتی در سرور مجازی، ارور 404 را به صورتهای زیر مشاهده کنید.
- Error 404
- HTTP 404
- 404 Not Found
- Error 404 Not Found
- Page Not Found 404
- HTTP 404 Not Found
- 404 File or Directory Not Found
- The requested URL [URL] was not found on this server
ممکن است این ارور در برخی سایتها با تصاویر سفارشی سازی شده به نمایش در بیاید.
اگر در صفحهای یک صفحه خطای 404 رخ داده باشد، این اتفاق بدین معنا نیست که شما دیگر نمیتوانید از محتوای آن صفحه دیدن کنید؛ چرا که راههای مختلفی نیز برای حل مشکل خطای مذکور وجود دارد. اگر لینکها را به صورت دیگری سرچ کردید و بازهم صفحه بالا نیامد از روشهای زیر کمک بگیرید.
1- از درستی URL خود اطمینان حاصل کنید
اشتباه تایپ کردن نام سایت یکی از مشکلات رایج بین مخاطبان است. پس از مشاهده خطای 404، بهتر است قبل از اقدام به هر کاری اول URL خود را بررسی کنید تا حروفی را کم یا زیاد نگذاشته باشید. اگر همچنان مشکل صفحه مورد نظرتان حل نشد میتوانید به سراغ روشهای دیگر بروید.
2- مرورگر خود را تغییر دهید
در اغلب موارد متخصصان این روش که مرورگر خود را تغییر دهید را به عنوان یکی از اولین راه حلها در نظر میگیرند. اگر شرایط تغییر اینترنت را هم دارید، این روش را نیز میتوانید به کار بگیرید. به عنوان مثال اگر از مرورگر موبایل و اینترنت همراه خود استفاده میکنید، میتوانید هر دو را عوض کنید و اینترنت را به وای فای تغییر داده و مرورگر را نیز عوض کنید. این مورد یکی از سریعترین روشهای رفع ارور 404 به حساب میآید.
3- صفحه را ریلود کنید
برای آنکه پس از درست بارگذاری نشدن صفحه بتوانید از وقوع خطای 404 پیشگیری کنید یا در صورت مشاهده خطا آن را رفع کنید، میتوانید دکمه F5 کیبورد را فشار دهید. این کار در برخی لپ تاپها کمی متفاوت است. در برخی لپتاپها باید دو دکمه Fn+F5 را به صورت همزمان بفشارید، البته این موضوع خیلی معمول نیست.
4- صفحه مورد نظرتان را در بخشهای دیگر همان سایت سرچ کنید.
اگر به دنبال صفحه خاصی در یک سایت میگردید و در صفحه مورد نظر خطا رخ میدهد، میتوانید به بخشهای دیگر سایت مراجعه کنید. تقریبا در تمام سایتها قسمتی برای جستجو وجود دارد. شما میتوانید با ورود به بخشهای دیگر یا به بخش سرچ، صفحه مد نظر خود را جستجو کرده و وارد آن شوید.
5- از تب incognito استفاده کنید
یکی از روشهایی که میتواند به رفع خطاهای مختلف صفحات وب کمک کند استفاده از تب incognito میباشد. استفاده از این تب بسیار ساده است؛ برای مثال در کامپیوتر میتوانید در کروم و با فشردن کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+N یا از طریق منوی سه نقطه بالا و سمت راست صفحه وارد این حالت شوید. این کار در موبایل با انتخاب گزینه New incognito tab مرورگر، قابل انجام است.
6- تماس با اپراتور سایت آخرین راه است
اگر با استفاده از هیچ یک از روشهای گفته شده به نتیجه نرسیدید، پیشنهاد ما تماس با اپراتور سایتی است که قصد مشاهده صفحهای از آن را دارید. البته تماس با مسئولان سایتهای خارجی مشکل است؛ در این سایتها میتوانید از طریق چتهای آنلاین نسبت به طرح مشکل اقدام کنید. به طور کلی اگر هیچ یک از روشها جواب نداد احتمال حل مشکل شما از طریق این روش، بیشتر است.
رفع خطای 404 در وردپرس به چه صورت است؟
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که با ارور 404 در وردپرس مواجه شوید. این ارور اغلب پس از ساخت پیوند یکتا به وجود میآید و طراح سایت را دچار مشکل میکند. خوشبختانه چند روش برای رفع خطای 404 در وردپرس وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
1- Permalink را در وردپرس آپدیت کنید.
سادهترین و اصلیترین راهی که از طریق آن میتوانید ارور 404 در وردپرس را برطرف کنید آپدیت Permalink در قسمت تنظیمات یا همان داشبورد است. به احتمال زیاد با بهروزرسانی پیوند یکتا در داشبورد وردپرس مشکل شما حل خواهد شد.
2- ریدایرکت ۳۰۱ را برای متفاوت کردن محتوا تنظیم کنید
اگر در وردپرس پیوند یکتا را تغییر داده باشید صفحه دچار ارور 404 میشود. برای خلاصی از این خطا شما باید افرادی را که تاکنون به مکان قبلی مراجعه میکردند را با تنظیم خودکار جذب آمدن به سمت صفحه جدید کنید. بک لینکهای سایت شما با تنظیم و مدیریت نکردن ریدایرکتها از دست رفته و دچار مشکل خواهد شد.
هاست وردپرس این قابلیت را دارد که به صورت خودکار سعی در تنظیم ریدایرکتها کند. اما پیشنهاد ما این است که این کار را به وردپرس نسپارید؛ چرا که ممکن است کامل و درست انجام نشود. برای سبکی کار میتوانید از Redirect، htaccess و Yoast SEO استفاده کنید.
چه خطاهای دیگری مشابه خطای 404 وجود دارند؟
به احتمال زیاد در سایتهای مختلف خطاهایی به جز خطای 404 را هم مشاهده کردهاید. این خطاها در زمانهای مختلف و بر حسب مشکلات مختلفی که در سایت به وجود آمده ظاهر میشوند و به طور قطع میخواهند اخطار و یا وجود مشکلی را به بازدید کننده گزارش دهند. برخی از این خطاها به عبارت زیر است.
- خطای ۴۰۱
- خطای ۴۰۲
- خطای ۴۰۴
- خطای ۴۱۰
- خطای ۵۰۴
- و…
جمع بندی
در این مقاله تلاش بر این بوده است تا چیستی خطای 404 و زمان مواجه شدن با آن را به طور کامل توضیح دهیم. با وجود این که مشاهده این خطا هنگام مرور وب میتواند کمی آزار دهنده باشد؛ اما جای نگرانی نیست. شما میتوانید با چند روش ساده مثل تغییر مرورگر، ریلود صفحه و.. این مشکل را حل کنید.
همچنین برای رفع خطا از سمت مدیران سایت نیز روشهایی نیز مانند بروزرسانی Permalink برای رفع ارور 404 در وردپرس وجود دارد. امیدواریم این مطالب برای شما کاربردی بوده باشدو از آن استفاده لازم را برده باشید.
سوالات متداول
سریعترین روش رفع خطای 404 چیست؟
از سریعترین روشهای از بین بردن خطای 404 میتوان به تعویض مرورگر و یا تغییر سرویس اینترنت اشاره کرد. به عنوان مثال میتوانید مرورگر خود را از کروم به فایرفاکس و اینترنت خود را از اینترنت همراه به وای فای تغییر دهید.
آیا خطای 404 بر سئو و اعتبار سایت تاثیر منفی میگذارد؟
بله، با داشتن صفحات زیاد دارای ارور 404 گوگل به خود اجازه میدهد مطالب سایت را عوض کرده یا حتی ایندکسینگ سایت را نیز قطع کند. این موضوع میتواند بر سئو سایت تاثیر منفی بگذارد.
چگونه در وردپرس خطای 404 را رفع کنم؟
شما میتوانید با آپدیت پیوند یکتا و استفاده از Redirect، htaccess و Yoast SEO ریدایرکتهای خود را تنظیم و از این خطا را در وردپرس رفع کنید.
یک پاسخ
اطلاعات خوب و جامعی بود تشکر