پرستاشاپ چیست؟ آشنایی با فروشگاه ساز ‌Prestashop!

پرستاشاپ چیست

آنچه در مقاله می‌خوانید

هنگامی که قصد راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی را دارید، یکی از مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین تصمیمات این است که از کدام پلتفرم تجارت الکترونیکی (eCommerce) یا فروشگاه‌سازی استفاده کنید. اگر بعدا پلتفرم انتخابی را دوست نداشتید، به‌راحتی نمی‌توانید به پلتفرم دیگری مهاجرت کنید. به همین دلیل است که قبل از نهایی کردن هر پلتفرم فروشگاه ساز باید تصمیم خود را بگیرید و تمام چشم‌اندازها را مدنظر قرار دهید. پرستاشاپ (PrestaShop) یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های فروشگاه‌ساز است و در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که پرستاشاپ چیست و چه ویژگی‌های کلیدی دارد. در ادامه آن را با سایر فروشگاه‌سازها مقایسه و به مزایا و معایب آن اشاره می‌کنیم.

در نهایت با مطالعه این راهنمای جامع، علاوه بر اینکه اطلاعات بسیار خوبی در خصوص این پلتفرم فروشگاه‌ساز به‌دست می‌آورید، با نحوه نصب پرستاشاپ به‌صورت گام‌به‌گام نیز آشنا خواهید شد.

پرستاشاپ چیست؟‌

پرستاشاپ چیست

پرستاشاپ یک پلتفرم تجارت الکترونیک منبع باز است که به‌صورت پیش‌فرض ویژگی‌های متنوعی را ارائه می‌دهد. این موضوع باعث شده است تا برای کاربرانی که به‌دنبال راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی هستند، پرستاشاپ به یکی از گزینه‌های بسیار قدرتمند و مناسب تبدیل شود.

پرستاشاپ با زبان برنامه‌نویسی PHP توسعه یافته است و از سیستم مدیریت دیتابیس MySQL پشتیبانی می‌کند. این فروشگاه‌ساز رایگان به افراد اجازه می‌دهد تا فروشگاه‌های اینترنتی با عملکردی جامع و عالی را راه‌اندازی کنند.

پرستاشاپ به‌عنوان یک سیستم مدیریت محتوای متن باز، تمام زیرساخت‌های اساسی را کنترل می‌کند، اما همچنان این امکان را به شما می‌دهد تا تقریبا همه‌چیز را آزادانه برای وب‌سایت خود سفارشی کنید.

در حال حاضر حدود 265 هزار فروشگاه آنلاین در سراسر جهان توسط پرستاشاپ راه‌اندازی شده است. هزاران توسعه‌دهنده و بیش‌تر از 250 آژانس دارد که نوآور هستند و فعالانه در رشد پرستاشاپ مشارکت دارند.

پرستاشاپ یک سیستم مدیریت محتوای شبیه به وردپرس است اما آنچه که وردپرس قادر به انجام آن است کمی با عملکرد اصلی پرستاشاپ تفاوت دارد. پرستاشاپ صرفا برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی توسعه داده شده است و یک رابط بصری فوق‌العاده را برای مدیریت فروشگاه آنلاین ارائه می‌دهد. همچنین صدها ماژول برای تقویت کارایی این نرم‌افزار در دسترس کاربر قرار دارد.

برخی از ویژگی‌های چشم‌گیر پرستاشاپ مانند طرح‌های پشتیبان‌گیری پیشرفته، قابلیت اطمینان بالا و دسترسی آسان به کاربران اجازه می‌دهد تا کسب‌وکار خود را مقیاس و اعتبار سایت را افزایش دهند.

تاریخچه پرستاشاپ

پرستاشاپ در سال 2005 به‌عنوان یک پروژه دانشجویی در مدرسه فناوری اطلاعات EPITECH در پاریس فرانسه شروع‌به‌کار کرد. این نرم‌افزار که در ابتدا phpOpenStore نام داشت، در دو زبان انگلیسی و فرانسوی در دسترس بود. سه‌ ماه پس از انتشار این نرم‌افزار، این پروژه به 13 زبان ترجمه شد.

در سال 2007 شرکت PrestaShop SA توسط ایگور شلمبرگر و برونو لوک تاسیس شد. بین ماه می 2010 تا آوریل 2012، تعداد کارمندان پرستاشاپ از 17 کارمند به بیش‌تر از 100 نفر افزایش یافت. در سال 2011، یک دفتر مرکزی جدید در شهر میامی آمریکا تاسیس شد. از آویل 2016، پرستاشاپ بیش‌تر از 120 کارمند دارد و فعالیت خود را با چند دفتر در شش کشور جهان ادامه می‌دهد.

در فوریه 2018، الکساندر ارویمی به‌عنوان مدیرعامل پرستاشاپ انتخاب شد. از آن زمان، پرستاشاپ با شرکت‌هایی مانند پی‌پال، گوگل، متا، تیک‌تاک و بسیاری دیگر، همکاری‌های استراتژی در مقیاس بزرگ امضا کرده است. به‌این‌ترتیب، پرستاشاپ جدیدترین راه‌حل‌های فناوری را در اختیار خرده‌فروشان آنلاین قرار می‌دهد.

پیش نیازهای استفاده از پرستاشاپ چیست؟‌

پیش نیازهای پرستاشاپ چیست

پرستاشاپ یک وب اپلیکیشن است و برای اجرا باید روی وب سرور نصب شود و به یک دامین نیاز دارد که بازدیدکنندگان از آن برای دسترسی به فروشگاه اینترنتی شما استفاده کنند.

ثبت دامین

اولین مرحله قبل از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی جدیدتان، آماده‌سازی دو چیز است؛ دامین و وب سرور. دامین یا نام دامنه در واقع شناسه آنلاین وب‌سایت شماست (مثلا myonlineshop.com).

برخی از سرویس‌های میزبانی وب امکان ثبت دامین را ارائه می‌دهند و حتی برخی از آن‌ها با خرید یک سرویس میزبانی، یک دامین رایگان هدیه می‌دهند. البته رایگان بودن دامین فقط برای یکسال است و بعد از آن برای تمدید باید مانند حالت عادی هزینه تمدید دامین را بپردازید.

تهیه هاست

اکنون که دامین را مشخص کردید، باید آن را به فروشگاه پرستاشاپی خود هدایت کنید. این یعنی فایل‌های پرستاشاپ باید در یک وب سرور قرار داشته باشد. برای هاست شما می‌توانید از انواع گزینه‌هایی که با پلتفرم این سیستم مدیریت محتوا سازگاری دارند استفاده کنید. می‌توانید از یک هاست لینوکس یا سرور مجازی لینوکس  استفاده کنید.

نکته مهمی که هنگام تهیه هاست باید در نظر داشته باشید این است که هاست انتخابی حتما از PHP 7.1 یا جدیدتر و MySQL 5.6 یا جدیدتر پشتیبانی کند. اما به‌طور کلی، هر هاستی که انتخاب می‌کنید، اجزای زیر باید بر روی وب سرور شما نصب شده باشد:

  • سیستم: یونیکس، لینوکس یا ویندوز. یونیکس بیش‌تر از بقیه توصیه می‌شود.
  • وب سرور                                                
  • PHP 7.1 یا بالاتر. ممکن است مجبور شوید PHP 5 را فعال کنید (این موضوع را باید از ارائه‌دهند سرویس میزبانی خود بپرسید).
  • MySQL 5.6 یا بالاتر
  • حداقل 128 مگابایت رم روی سرور شما
  • پرستاشاپ همچنین می‌تواند با وب سرور IIS مایکروسافت نسخه 6.0 یا بالاتر و nginx 1.0 یا بالاتر کار کند.
  • سیستم عامل: ویندوز، مک و لینوکس
  • ابزارها: WampServer یا EasyPHP برای ویندوز، XAMPP یا Bitnami برای لینوکس و مک

ویژگی‌های اصلی 

پرستاشاپ دارای بیش از 300 ویژگی داخلی است که به کاربر اجازه می‌دهد روش‌های پرداخت، لیست محصولات، حمل‌ونقل، خریداران و تامین‌کنندگان را مدیریت کند. از یک سیستم قالب سایت بهره می‌برد که شخصی‌سازی تم و استفاده از ماژول‌های افزودنی را تسهیل می‌کند. در ادامه به چند مورد از ویژگی‌های برتر پرستاشاپ اشاره می‌کنیم.

فروشگاه‌ساز 

پرستاشاپ با داشبوردی شبیه به وردپرس عرضه می‌شود که یک رابط توسعه فروشگاهی با ویژگی‌های غنی، ناوبری آسان، فهرست‌بندی دقیق محصولات و قابلیت جست‌وجو را ارائه می‌دهد.

بازاریابی الکترونیکی 

پرستاشاپ از قابلیت داخلی برای یکپارچه‌سازی سئوی محصول و کاتالوگ بهره می‌برد تا فروشگاه‌ آنلاین برای جست‌وجوهای انجام‌شده بهینه باشد. پرستاشاپ همچنین تبلیغات داخلی، کوپن‌های تخفیف، یکپارچه‌سازی ایمیل و غیره را فراهم می‌کند.

رایگان و متن باز 

PrestaShop یک پلتفرم کاملا رایگان و منبع باز است که به کاربران اجازه‌ می‌دهد در عرض چند دقیقه یک وب‌سایت کامل با قابلیت سفارشی‌سازی فوق‌العاده را راه‌اندازی کنند. این پلتفرم توسعه وب‌سایت تجارت الکترونیک را در دسترس طیف گسترده‌تری از کاربران قرار می‌دهد و امکان مدیریت با آزادی عمل بیش‌تر را فراهم می‌کند.

سفارشی‌سازی آسان 

از درگاه‌های پرداخت مختلف پشتیبانی می‌شود و اگر به درگاه‌های پرداخت ایرانی نیاز دارید می‌توانید از ماژول‌های سفارشی استفاده کنید. پرستاشاپ ماژول‌های افزودنی بیش از 250 ارائه‌دهنده سرویس پرداخت را در اختیارتان قرار می‌دهد.

ریچ اسنیپت‌های گوگل 

گوگل برای جذب ترافیک هر وب‌سایتی مهم است. بنابراین، باید در مورد وب‌سایت شما و خدماتی که ارائه می‌دهد اطلاع داشته باشد تا سایت شما را سایرین متمایز کند. در نتیحه، می‌تواند بدون دردسر ترافیک را به‌سمت وب‌سایت شما هدایت کند. یکی از بهترین راه‌ها برای اینکه از رقبای خود متمایز شوید، استفاده از ریچ اسنیپت‌ها (Rich Snippet) است. 

همچنین، می‌توانید با استفاده از افزونه‌های ویژه‌ای که برای ریچ‌ اسنیپت‌ها طراحی شده است، به‌راحتی این کار را انجام دهید. 

تجارت الکترونیک فرامرزی 

فروش آنلاین درها را به‌روی فرصت‌های تجارت الکترونیک فرامرزی باز می‌کند. پرستاشاپ به بیش از 75 زبان دنیا تربجمه شده است و بنابراین، داشتن یک فروشگاه اینترنتی چندزبانه به‌آسانی امکان‌پذیر شده است. علاوه بر این، پرستاشاپ به شما اجازه می‌دهد تا قوانین ارز و شرایط حمل‌ونقل را براساس هر منطقه تعیین کنید. 

همچنین می‌توانید با خرید VPS در یک لوکشین خاص، مشتریان هدف در یک منطقه مانند آلمان را هدف قرار دهید تا بهترین تجربه کاربری را در استفاده از فروشگاه اینترنتی شما به‌دست بیاورند. 

یکپارچگی 

با پرستاشاپ امکانات زیادی در دسترس شما قرار دارد. افزونه‌های خود را انتخاب کنید، پشتیبانی حرفه‌ای دریافت کنید، در راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود کمک بگیرید و از منابع مختلف آموزش پرستاشاپ بهره ببرید. پرستاشاپ با بسیاری از سرویس‌های ایمیل و درگاه‌های پرداخت سازگاری دارد و اگر این امکان به‌صورت پیش‌فرض وجود نداشت، به‌راحتی با نصب یک افزونه به آن دسترسی پیدا می‌کنید.

مقایسه پرستاشاپ و فروشگاه‌سازهای دیگر

پرستاشاپ به‌سرعت در حال تبدیل‌شدن به یکی از بهترین پلتفرم‌های تجارت الکترونیک است، اما در مقایسه با فروشگاه‌سازهای دیگر چگونه است؟

Prestashop در مقابل Shopify

اگرچه دانلود نرم‌افزار اولیه پرستاشاپ کاملا رایگان است، اما هزینه کلی Shopify نیز قابل درک است و بسته به گزینه‌هایی که انتخاب می‌کنید می‌توانید با هزینه‌ای بسیار کم (گاهی اوقات حتی کم‌تر از پرستاشاپ) شروع کنید.

به‌غیر از قیمت، نکته اصلی باید در نظر بگیرید، نقطه شروع شماست. اگر می‌خواهید کسب‌وکاری را بدون مهارت‌های فنی راه‌اندازی کنید، شاپیفای گزینه بهتری است. استفاده از شاپیفای آسان است و ابزارهای قدرتمند زیادی را ارائه می‌دهد.

سفارشی‌سازی جایی است که پرستاشاپ می‌درخشد. این پلتفرم منبع باز امکان راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی منحصربه‌فرد را میسر می‌کند و هزاران افزونه‌ی موجود، این فرآیند را بسیار آسان‌تر می‌کند.

Prestashop در مقابل ووکامرس

پرستاشاپ چیست

تفاوت اصلی پرستاشاپ و WooCommerce در این است که ووکامرس یک افزونه برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس محسوب می‌شود، درحالی‌که پرستاشاپ یک پلتفرم مستقل است. هر دو مدل‌های قیمت‌گذاری مشابهی دارند، اما ووکامرس گزینه‌های بسیار بیش‌تری برای افزونه‌ها، پلاگین‌ها، تم‌ها و درگاه‌های پرداخت را ارائه می‌دهد.

Prestashop در مقابل مجنتو

نصب و مدیریت پرستاشاپ نسبت به Magento آسان‌تر است، اما مجنتو یک پلتفرم قدرتمند است که برای فروشگاه‌های بزرگ‌تر عملکرد درخشانی دارد. هر دو گزینه توانمندی بسیار خوبی را در زمینه سفارشی‌سازی ارائه می‌دهند، اما در مجموع استفاده از پرستاشاپ ساده‌تر است.

اما از طرف دیگر، مجنتو قابلیت مدیریت حجم بالای ترافیک ورودی را دارد و به‌همین دلیل است که در فروشگاه آنلاین برندهای بزرگ معمولا از این پلتفرم استفاده می‌شود. بنابراین، انتخاب بین پرستاشاپ و مجنتو کاملا به اندازه و مقیاس کسب‌وکارتان بستگی دارد.

Prestashop در مقابل ویکس

راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی با استفاده از پلتفرم نسبتا جدید Wix آسان‌تر است و پلن‌هایی را برای افزایش مقیاس ارائه می‌دهد. اما هر چقدر کسب‌وکار شما بزرگ‌تر شود، هزینه‌های Wix نیز افزایش می‌یابد و عملا به گزینه‌ای گران‌تر نسبت به پرستاشاپ تبدیل می‌شود. پرستاشاپ می‌تواند با سطوح بالاتر ترافیک کنار بیاید و معمولا برای کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط، راه‌حل ارزان‌تری به‌حساب می‌آید.

مزایای نرم افزار فروشگاه‌ساز Prestashop 

مزایای پرستاشاپ چیست      

اکنون که با پرستاشاپ آشنایی خوبی پیدا کرده‌اید، در این بخش می‌توانید برخی از مزایایی که این نرم‌افزار منبع باز ارائه می‌دهد را مشاهده کنید.

نصب آسان

نصب پرستاشاپ آسان است. از وب‌سایت رسمی، فایل‌ لازم را دانلود می‌کنید و از این لحظه با ایجاد یک فروشگاه آنلاین رسپانسیو و کارآمد فقط چند کلیک فاصله دارید. از آنجایی که اندازه فایل اصلی پرستاشاپ 115 مگابایت است، استقرار این پلتفرم تجارت الکترونیکی حتی برای کاربرانی که اتصال اینترنت کندی دارند، به‌راحتی انجام می‌شود.

استفاده آسان و مدیریت از هر دستگاهی

پس از پایان راه‌اندازی اولیه، سیستم مدیریت محتوای قدرتمند پرستاشاپ، تجربه استفاده بسیار آسانی را به شما ارائه می‌دهد. با استفاده از دموهای مختلف با بخش‌ها و ماژول‌های متنوع آشنایی پیدا کنید.

هم فروشگاه آنلاین و هم سیستم‌های مدیریت بک‌اند کاملا رسپانسیو هستند. بنابراین، مشتریان شما می‌توانند از هر دستگاهی خرید خود را انجام دهند و شما نیز می‌توانید در هر زمان و مکانی فروشگاه خود را به‌روز کنید.

مقرون‌به‌صرفه

فروشگاه‌ساز PrestaShop مقرون‌به‌صرفه است و بدون هیچ هزینه‌ای می‌توانید فروشگاهتان را راه‌اندازی کنید. کسب‌وکارهایی که به‌دنبال حداقل سرمایه‌گذاری هستند می‌توانند به پرستاشاپ تکیه کنند زیرا رایگان است و به هیچ مجوز یا دانش فنی خاصی نیاز ندارد.

کاربرپسند

طراحی سفارشی پرستاشاپ راحت و ساده است. برای راه‌اندازی فروشگاه الکترونیکی خود به دانش فنی خاصی نیاز ندارید. پرستاشاپ طراحی ساده و رابط کاربرپسندی دارد و صاحب فروشگاه با حداقل دانش فنی می‌تواند مدیریت و نگهداری وب‌سایت را انجام دهد. بیش از 25 هزار افزونه برای پرستاشاپ موجود است که عملکرد این فروشگاه‌ساز را بهبود می‌دهند.

پرداخت مطمئن

یکی از جذابیت‌های اصلی پرستاشاپ درگاه‌های پرداخت مطمئن و راحت آن است. پرستاشاپ از گزینه‌های پرداخت مختلف مانند Google Checkout و PayPal پشتیبانی می‌کند. این روش‌های پرداخت امن هستند و در مورد فعالیت‌های سودجویانه کلاهبرداران هیچ دغدغه‌ای وجود ندارد.

اگر مشتریان شما فقط در داخل کشور هستند، می‌توانید با استفاده از ماژول‌های سفارشی، درگاه‌های پرداخت داخلی مانند زرین پال، ملت و موارد دیگر را به فروشگاه‌ اینترنتی خود اضافه کنید.

همچنین تراکنش‌های امن از طریق سیستم پروتکل SSL پردازش می‌شود. علاوه‌بر‌این، پرستاشاپ از فرآیند پرداخت یک صفحه‌ای پشتیبانی می‌کند که احتمال خرید محصول را افزایش می‌دهد.

معایب پرستاشاپ

پرستاشاپ نیز مانند هر راه‌حل دیگری محدودیت‌هایی دارد که قبل از اینکه آن را به‌عنوان زیرساخت فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید، باید با آن‌ها آشنایی داشته باشید.

مقیاس‌پذیری محدود

مقیاس‌پذیری محدود یک اشکال مهم در پرستاشاپ است. این پلتفرم تجارت الکترونیک برای فروشگاه‌های کوچک و متوسط مناسب است، اما زمانی که پلتفرم نیاز به گسترش دارد، پرستاشاپ نمی‌تواند انتخاب ایده‌آلی باشد.

طراحی غیرحرفه‌ای

برای فروشگاه‌هایی که با بودجه کم راه‌اندازی می‌شوند، پرستاشاپ یک گزینه با طراحی مناسب است. اما برای فروشگاه‌های بزرگ، این طرح جذاب و مناسب محسوب نمی‌شود. طراحی‌های پرستاشاپ با وجود اینکه دارای عملکردهای ضروری است، اما حس حرفه‌ای بودن را ارائه نمی‌دهد.

فاقد تیم پشتیبانی رسمی

شما نمی‌توانید مستقیما با کارشناسان یا تیم پشتیبانی prestashop تماس برقرار کنید. این‌ مهم‌ترین نقطه ضعف پلتفرم پرستاشاپ است. اما از آنجایی که در صفحات پشتیبانی بیش از 700 هزار عضو فعال وجود دارد که درصورت بروز سردرگمی می‌توان از آن‌ها سوال کرد، کاربران این موضوع را به‌عنوان یک نقطه ضعف در نظر نمی‌گیرند.

نیاز به برخی از مهارت‌های توسعه‌دهنده‌ای

اگر به‌دنبال این هستید که یک فروشگاه پرستاشاپ منحصربه‌فرد راه‌اندازی کنید، باید مهارت‌های توسعه‌دهنده‌ای که برای سایر پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی ضروری نیستند را داشته باشید یا یاد بگیرید. در غیراین‌صورت، باید شخصی را استخدام کنید تا فروشگاه را برای شما مدیریت کند.

هزینه‌های اضافی

درست است که دانلود prestashop رایگان است، اما برای میزبان وب، ثبت دامنه و بسیاری از راه‌حل‌های سفارشی‌سازی اضافی نیاز به پرداخت هزینه دارند. برای اکثر کسب‌وکارها، پرستاشاپ به‌عنوان یک راه‌حل مقرون‌به‌صرفه عمل می‌کند، اما مدل کسب‌وکار پرستاشاپ به‌ این دلیل که هزینه‌ها از قبل شفاف و دقیق نیستند ممکن است برنامه‌ریزی هزینه را چالش‌برانگیز کند.

ماژول‌های ناسازگار

منبع باز بودن پرستاشاپ برای سفارشی‌سازی و توسعه عالی است، اما نقطه ضعف آن عدم انسجام بین هر ماژول است. تیم‌های توسعه‌دهنده مختلف افزونه‌های پرستاشاپ را ایجاد می‌کنند و همیشه سازگاری با ماژول‌های دیگری که موجود است را بررسی نمی‌کنند. بنابراین، ممکن است به ماژولی نیاز داشته باشید که با یک یا چند ماژول فعلی شما سازگاری نداشته باشد.

ماژول‌ها و تم‌های پرستاشاپ

بدیهی است که پرستاشاپ کاربردی است، اما دیر یا زود ممکن است به برخی ویژگی‌ها و عملکردهای اضافی نیاز داشته باشید که با نسخه پیش‌فرض به آن‌ها دسترسی ندارید. تعداد زیادی ماژول‌های رایگان و پولی برای پرستاشاپ وجود دارد که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد عملکرد سایت تجارت الکترونیک خود را گسترش دهند.

برنامه‌های افزودنی در دسته‌های مختلفی قرار دارند؛ صفحه محصول، تبلیغات و بازاریابی، طراحی و ناوبری، پرداخت، ترافیک و مارکت‌پلیس، مشتریان، حمل‌ونقل و تدارکات، فیسبوک و شبکه‌های اجتماعی، پلتفرم‌های تخصصی، مدیریت و موارد دیگر.

میانگین هزینه ادغام ماژول‌ها بین 50 تا 100 یورو است که در بازار ماژول‌ها و برنامه‌های افزودنی یک قیمت رقابتی محسوب می‌شود. اگر بودجه محدودی دارید، می‌توانید به‌سادگی یک راه‌حل رایگان با کیفیت و خروجی استثنایی دریافت کنید.

یکی دیگر از جنبه‌های سفارشی‌سازی طراحی وب‌سایت است که امکانات بسیار زیادی در دسترس شما قرار می‌گیرد. شما به بیش از 100 تم مختلف در مارکت‌پلیس دسترسی دارید و قالب‌هایی که با هر سلیقه، نیازهای فروشگاه آنلاین و بودجه‌ای مطابقت دارند را پیدا می‌کنید.

آموزش نصب پرستاشاپ

اگر قرار است پرستاشاپ را به‌صورت دستی نصب کنید، فرض می‌کنیم که با FTP، PHP و پایگاه داده MySQL آشنایی دارید. در اینجا مراحل گام‌به‌گام نصب پرستاشاپ بر روی هاست را آموزش می‌دهیم.

همچنین، اگر اکثر مشتریان شما در داخل کشور هستند، برای هاست می‌توانید از یک سرور مجازی ایران استفاده کنید تا فروشگاه اینترنتی شما با حداکثر سرعت و پاسخ‌گویی بسیار بالا در دسترس قرار بگیرد.

گام اول: دانلود پرستاشاپ 1.7

اولین گام برای شروع آموزش نصب پرستاشاپ این است که به وب‌سایت رسمی پرستاشاپ بروید و از قسمت بالایی صفحه بر روی دکمه GET STARTED کلیک کنید. در صفحه بعدی، گزینه Free را انتخاب کنید و سپس در صفحه بعدی با وارد کردن ایمیل و حوزه فعالیت، روی دکمه Continue کلیک کنید تا دانلود پرستاشاپ آغاز شود.

گام دوم: استخراج فایل فشرده

بعد از دانلود فایل فشرده prestashop.zip، باید آن را از حالت Zip خارج کنید. پس از استخراج باید سه پوشه، یعنی index.php، install_PrestaShop.html و فایل prestashop.zip را داشته باشید.

پرستاشاپ چیست

گام سوم: آماده‌سازی پایگاه داده

حالا باید پایگاه داده را برای استقرار وب‌سایت پرستاشاپی خود بر روی وب سرور آماده کنید. نام پایگاه داده را انتخاب و سپس بر روی دکمه Create کلیک کنید.

پرستاشاپ چیست

گام چهارم: اجرای نصب‌کننده پرستاشاپ

مرحله 1-4) فرآیند نصب را آغاز کنید. اولین صفحه‌ای که مشاهده می‌کنید مانند صفحه زیر است که در آن باید زبان پرستاشاپ را انتخاب کنید. از آنجایی که prestashop از زبان‌های زیادی پشتیبانی می‌کند، می‌توانید زبان دلخواه خود را از منوی کشویی انتخاب و برای ادامه روی دکمه Next کلیک کنید.

پرستاشاپ چیست

مرحله 2-4) اکنون به صفحه License Agreement یا توافق‌نامه لایسنس وارد می‌شوید. در این صفحه باید باکس گزینه «I agree to the above terms and conditions» را تیک بزنید و سپس بر روی دکمه Next کلیک کنید.

پرستاشاپ چیست

مرحله 3-4) در این مرحله، نصب‌کننده prestashop installer بررسی می‌کند که آیا سیستم شما با الزامات نصب prestashop 1.7 (یا بالاتر) سازگاری دارد یا خیر. پس از پیکربندی تمام موارد، درصورتی که شرایط لازم را داشته باشید، یک پیغام با کادر سبز رنگ نمایش داده می‌شود. حالا بر روی دکمه Next کلیک کنید تا به صفحه اطلاعات فروشگاه وارد شوید.

پرستاشاپ چیست

مرحله 4-4) در این صفحه شما می‌توانید علاوه بر اطلاعات اکانت ادمین، اطلاعاتی را در مورد فروشگاه جدیدتان نیز وارد کنید. کادر نام فروشگاه، نام ادمین، آدرس ایمیل و رمزعبور برای رفتن به مرحله بعدی ضروری است. پس از اینکه تمام اطلاعات لازم را پر کردید بر روی دکمه Next کلیک کنید تا به مرحله بعد بروید.

پرستاشاپ چیست

مرحله 5-4) حالا شما می‌توانید اطلاعات پایگاه داده‌ای که قبلا ایجاد کردید را وارد کنید. پس از وارد کردن اطلاعات لازم، بر روی دکمه Next کلیک کنید تا فرآیند نصب را به پایان برسانید.

پرستاشاپ چیست

مرحله 6-4) در این مرحله باید کمی صبر کنید تا فرآیند نصب به 100 درصد برسد.

پرستاشاپ چیست

مرحله 7-4) در این مرحله پیامی مبنی بر اینکه آماده‌سازی فروشگاه به پایان رسید را مشاهده می‌کنید. حالا می‌توانید یکی از دو گزینه Back Office (پنل مدیریت یا پشت صحنه فروشگاه) و Front Office (نمای بیرونی فروشگاه قابل مشاهده برای مشتریان) را انتخاب کنید. اگر گزینه Back Office را انتخاب کنید به پوشه‌ای هدایت می‌شوید که برای ادامه‌ی کار باید آن را حذف کنید.

پرستاشاپ چیست

مرحله 8-4) پس از اتمام فرآیند نصب، فراموش نکنید که پوشه install را حذف کنید. قویا توصیه می‌شود به‌دلایل امنیتی این پوشه را حذف کنید.

پرستاشاپ چیست

به پوشه Root بروید و با کلیک راست بر روی پوشه install، گزینه Delete را انتخاب کنید.

پرستاشاپ چیست

پس از حذف پوشه install بر روی لینکی که در صفحه نمایش با عنوان «Please then access this page by the new URL» کلیک کنید و به پنل ادمین بروید.

پرستاشاپ چیست

اکنون فروشگاه‌ساز پرستاشاپ شما با موفقیت نصب شده است.

گام پنجم: صفحه لاگین

پس از حذف پوشه install، حالا باید با وارد کردن مشخصات ورود خود، به فروشگاه prestashop خود وارد شوید.

پرستاشاپ چیست

گام هفتم: داشبورد prestashop

پس از اینکه مشخصات ورود خود را وارد کردید، به صفحه داشبورد پرستاشاپ هدایت می‌شوید. در گوشه بالا سمت راست می‌توانید گزینه‌ای تحت عنوان «View my shop» را مشاهده کنید. با کلیک بر روی آن می‌توانید نمای اصلی فروشگاه اینترنتی خودتان را ببینید.

پرستاشاپ چیست

احتمالا فروشگاه جدیدتان چیزی شبیه به تصویر زیر باشد که با یکی از تم‌های پیش‌فرض پرستاشاپ راه‌اندازی شده است. اما می‌توانید این تم و جزئیات مربوط به آن را باتوجه به نیاز خود تغییر دهید و یک فروشگاه آنلاین سفارشی داشته باشید.

پرستاشاپ چیست

جمع‌بندی

پرستاشاپ ترکیبی عالی از یک پلتفرم تجارت الکترونیک منبع باز قدرتمند با امکانات سفارشی‌سازی بی‌پایان و یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند است که راحتی بیش‌تر و سهولت استفاده را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

با این حال، پرستاشاپ برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط مناسب است و بیش‌ترین کاربران آن را افراد مستقل با بودجه کم تشکیل می‌دهد. در این مقاله سعی کردیم ماهیت پرستاشاپ و امکاناتی و مزایایی که ارائه می‌دهد را توضیح دهیم و این پلتفرم فروشگاه‌ساز را با سایر پلتفرم‌های موجود در بازار مقایسه کردیم.

به‌هرحال اگر بودجه محدودی دارید، پرستاشاپ می‌تواند گزینه بسیار خوبی باشد. اگرچه برخی کاربران برای مسلط شدن به قابلیت‌های این پلتفرم به زمان بیش‌تری نیاز دارند، اما پس از کسب تسلط، امکان مدیریت موثر و آسان فروشگاه اینترنتی خود را به‌دست می‌آورند.

 

سوالات متداول

آیا Prestashop رایگان است؟

در واقع پرستاشاپ کاملا رایگان نیست؛ با اینکه می‌توانید پرستاشاپ را بدون هیچ هزینه‌ ماهانه دانلود و نصب کنید، اما باید برای ثبت دامنه، خدمات میزبانی و حتی تم و ماژول‌های سفارشی هزینه پرداخت کنید. ممکن است بسیاری از این ماژول‌ها برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی کامل ضروری باشند.

آیا پرستاشاپ یک CMS است؟

پرستاشاپ تا حدودی یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS است. با CMS پرستاشاپ می‌توانید تمام محتوای خود را در فروشگاهتان ایجاد، حذف و مدیریت کنید. با این سیستم مدیریت محتوا می‌توانید پست‌های وبلاگ و توضیحات محصول را به فروشگاه خود اضافه کنید.

آیا Prestashop هنوز محبوب است؟

پرستاشاپ به‌دلیل هزینه کم، استفاده نسبتا آسان و امکان گسترش قابلیت‌ها با نصب ماژول‌های سفارشی یک پلتفرم فروشگاه‌ساز محبوب است. در حال حاضر بیش از 265 هزار وب‌سایت با کمک پرستاشاپ راه‌اندازی شده‌اند و این پلتفرم به‌صورت مداوم به‌روزرسانی می‌شود.

1/5 - (1 امتیاز)
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 12 =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
فریمورک Django
آموزش برنامه نویسی

همه چیز درباره فریمورک Django و نحوه استفاده از آن

فریم ورک Django یک ابزار متن‌باز بر پایه زبان برنامه‌نویسی پایتون است که از آن برای ساخت انواع وب‌سایت‌ها و پلتفرم‌های پیچیده استفاده می‌شود. این

خدمات مبین هاست