آموزش اتصال دامنه به سرور مجازی؛ هر آنچه که باید بدانید!

آنچه در مقاله می‌خوانید

خرید دامنه و سرور مجازی برای میزبانی جزو اولین گام‌ها برای راه‌اندازی وب‌سایت محسوب می‌شود‌ و البته اتصال دامنه به سرور مجازی اندکی چالش‌برانگیز است. احتمالاً باید بدانید که سرورهای مجازی بر پایه دو سیستم عامل ویندوز یا لینوکس کار می‌کنند و نحوه اتصال دامنه به هر دو مورد تقریباً یکسان است.

در واقع بدین منظور دامنه خریداری شده باید به آدرس IP سرور مجازی شما متصل شود؛ در این صورت کاربران به‌آسانی با وارد کردن دامنه‌‌تان در مرورگر، به سایت شما دسترسی پیدا می‌کنند. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه اتصال دامنه به سرور مجازی در هر دو سیستم‌ عامل با ما همراه باشید.

اتصال دامنه به سرور لینوکس

اتصال دامنه به سرور مجازی لینوکس

منظور از سرور مجازی یا VPS، کامپیوتر مجازی بوده که در یک Data center مستقر است و وب‌سایت شما بر روی آن میزبانی می‌شود. لذا اتصال دامنه به یک VPS مانند سرور مجازی آلمان برای دسترسی کاربران به محتوای سایت شما بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به بررسی دو روش نحوه اتصال دامنه به سرور لینوکس خواهیم پرداخت:

1.    اتصال دامنه از طریق A Record

اتصال دامنه به سرور مجازی

رکورد A نوعی از رکوردهای DNS است که نام دامنه یک وب‌سایت را به IP آن متصل می‌کند. استفاده از A Record  یکی از ساده‌ترین و رایج‌ترین راه‌های اتصال دامنه به VPS است. این امر دیگر نیازی به تغییر فایل‌های DNS Zone و رکوردهای موجود در ارائه‌دهنده فعلی شما ندارد؛ لذا این روش برای کاربران مبتدی و یا افرادی که قصد تغییر مقدار خود DNS را ندارند، مناسب است.

برای اتصال دامنه به سرور مجازی ابتدا باید بدانید که DNS Zone دامنه شما در کجا قرار دارد. برای این کار می‌توانید از ابزار DNS Lookup یا دستورdig  (ابزار خط فرمان برای دستیابی به اطلاعات دامنه از سرورهای DNS) استفاده کنید. سپس با مراجعه به کنترل پنل ارائه‌دهنده دامنه، اتصال دامنه ‌وب‌سایت به سرور مجازی را انجام دهید. بدین ترتیب ابتدا باید به بخش DNS Zone بروید و در فیلد مربوطه، آدرس IP سرور را وارد کنید. سپس رکوردهای A با نام‌های @ و WWW را حذف نموده و یک رکورد A جدید ایجاد کنید. در بخش نام، نام کامل دامنه و در قسمت رکورد، آدرس IP سرور را وارد نمایید. شایان ذکر است که باید قسمت TTL را در حالت Default بگذارید.

در صورت پیکربندی و تنظیمات صحیح، ترمینال آدرس IP سرور مجازی شما را به عنوان رکورد A نمایش می‌دهد؛ البته ممکن است تغییرات 24 ساعت طول بکشد تا اعمال شود.

2.    اتصال دامنه با DNS اختصاصی

اتصال دامنه به سرور مجازی با DNS اختصاصی

نحوه اتصال دامنه به سرور مجازی لینوکس از طریق DNS اختصاصی اندکی پیچیده‌تر از روش قبلی است، چرا که باید کنترل کاملی بر تنظیمات سرویس DNS در سمت سرور نیز داشته باشید و این امر چندان ساده نخواهد بود.

ابتدا باید Child Nameserver در سمت دامنه ایجاد کنید؛ اگرچه فرآیند انجام این کار در اکثر کنترل‌ پنل‌ها مشابه یکدیگر است، اما در این قسمت از مقاله به‌طور ویژه به آموزش اتصال دامنه از طریق cPanel خواهیم پرداخت. در بخش Domains کنترل پنل مذکور، وارد Zone Editor شده و در صفحه جدید، گزینه +A Record  را انتخاب کنید؛ در این بخش فیلدهای زیر نمایش داده می‌شوند:

  • نام Child Nameserver: در این قسمت می‌توانید نام دلخواهی مانندexample.com برای Child Nameserver انتخاب کنید.
  • آدرس IP سرور مجازی: سپس در این فیلد باید آدرس IP سرور مجازی‌‌ خود را بنویسید.

با کلیک بر روی گزینه Add an A Record، این فرآیند به پایان می‌رسد. البته برای تکمیل نهایی اتصال دامنه به سرور لینوکس لازم است تا نسبت به فعال‌سازی Child Nameserver در صفحه مدیریت رجیسترار دامنه نیز اقدام کنید؛ برای تسریع در روند این فرآیند بهتر است با پشتیبانی شرکت ارائه‌دهنده دامنه در ارتباط باشید. در نهایت باید کانفیگ DNS را پیکربندی کنید که این کار را می‌توانید با استفاده از قابلیت‌های کنترل پنل cPanel انجام دهید.

اتصال دامنه به سرور ویندوز

اتصال دامنه به سرور مجازی

ثبت دامنه اولین گام برای راه‌اندازی یک وب‌سایت است، اما برای اتصال این دامنه به وب‌سایت‌تان باید از یک سرور مجازی استفاده کنید که در نهایت این امر امکان دسترسی راحت کاربران به وب‌سایت شما را فراهم می‌آورد. پیش‌تر با روند انجام آن در سیستم عامل لینوکس آشنا شدید، اکنون به بررسی نحوه اتصال در ویندوز نیز خواهیم پرداخت‌. در واقع روش‌های مختلفی برای اتصال دامنه به سرور ویندوز وجود دارد که انتخاب روش مناسب به نوع کنترل پنل مدیریت سرور شما وابسته است. با توجه به محبوبیت کنترل پنل Plesk در میان کاربران، تمرکز اصلی ما بر روی آموزش این کنترل پنل خواهد بود.

برای اتصال دامنه به سرور مجازی ویندوز ابتدا باید وارد کنترل پنل مذکور شده و به بخش Websites & Domains بروید و گزینه DNS Settings را انتخاب کنید. سپس در این بخش با کلیک بر روی دکمه Add Record، یک رکورد جدید ایجاد نموده و نوع رکورد (Record type) را بر روی A تنظیم کنید. رکورد A بدین معناست که شما قصد اتصال نام دامنه به یک آدرس IP را دارید. در بخش TTL نیز باید عددی را وارد کنید که این عدد نشان‌دهنده مدت زمان ذخیره شدن اطلاعات DNS بر روی حافظه مرورگر است؛ بدین منظور معمولاً عدد 14400 را وارد می‌کنند. در بخش IP Address نیز باید آدرس IP سرور مجازی خود را بنویسید. در آخر پس از وارد کردن تمامی اطلاعات کافی‌ست بر روی دکمه Ok کلیک کرده تا دامنه شما به سرور مجازی ویندوز متصل شود.

اتصال دامنه به VPS از طریق کلودفلر

اتصال دامنه به سرور مجازی از طریق کلودفلر

علاوه‌بر روش‌های ذکر شده، می‌توان از کلودفلر نیز برای اتصال دامنه به سرور مجازی در هر دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز استفاده کرد. کلودفلر یک سرویس CDN  (شبکه توزیع محتوا) بوده که ضمن بهبود بهینه‌سازی وب‌سایت، قابلیت‌های امنیتی متفاوتی نیز ارائه می‌دهد. اگرچه اتصال دامنه با کلودفلر به تنظیمات بیشتری نیاز دارد، اما در مجموع روند کلی آن برای تمامی کنترل پنل‌ها یکسان است. در واقع علاوه‌بر تغییر رکورد A در تنظیمات DNS، باید نیم‌سرورهای کلودفلر را نیز به نام دامنه خود اختصاص دهید.

بدین منظور ابتدا باید یک اکانت کلودفلر جدید ایجاد کنید. پس از ورود به داشبورد با کلیک بر روی گزینه Add Site، نام دامنه خود را بنویسید. سپس نسبت به بررسی رکوردهای دامنه خود اقدام کنید و مطمئن شوید که رکورد A مربوط به آدرس IP سرور مجازی شما است. تغییر نیم‌سرورهای دامنه به نیم‌سرورهای کلودفلر مهم‌ترین مرحله اتصال دامنه به VPS محسوب می‌شود؛ برای این امر به پنل مدیریت دامنه خود بروید و نیم‌سرورهای جدید را جایگزین نیم‌سرورهای قبلی کنید. برای اعمال سریع‌تر تغییرات کافی‌ست Flush DNS انجام دهید که به معنای حذف کش DNS بر روی کامپیوتر است. در آخر برای اطمینان از صحت تنظیمات می‌توانید از DNS Lookup استفاده کنید.

جمع‌بندی

با اتصال دامنه به سرور مجازی، دامنه به آدرس IP سرور مجازی شما مرتبط شده و بدین صورت کاربران به آسانی می‌توانند به محتوای سایت‌تان دسترسی پیدا کنند. به‌طور کلی این فرآیند در هر دو سیستم عامل محبوب لینوکس و ویندوز امکا‌ن‌پذیر است، با این وجود ممکن است تنظیمات DNS هرکدام از آن‌ها اندکی متفاوت باشد. معمولاً برای اتصال دامنه به سرور لینوکس می‌توان از دو روش A Record و یا DNS اختصاصی استفاده کرد. در مقابل، روش‌های اتصال دامنه به سرور ویندوز نیز بسته به نوع کنترل مورد استفاده متفاوت است. همچنین علاوه‌بر روش‌های نام‌برده شده برای اتصال دامنه به سرور مجازی هر دو سیستم می‌توان از کلودفلر نیز بهره برد. در واقع اگرچه پیکربندی کلودفلر اندکی پیچیده‌تر از سایر روش‌ها است، اما معمولاً این روش به دلیل ارائه قابلیت‌های بیشتر مانند بهبود سرعت بارگذاری سایت و امنیت بالاتر گزینه‌ بهتری محسوب می‌شود.

سوالات متداول

چرا باید دامنه را به سرور مجازی متصل کرد؟

اتصال دامنه به سرور مجازی از چند جهت حائز اهمیت است. از یک سو امکان دسترسی آسان کاربران به وب‌سایت را فراهم می‌آورد، از سوی دیگر می‌توانید ایمیل‌های سفارشی با نام دامنه خود نیز ایجاد کنید.

کلودفلر چه نقشی در بهینه‌سازی عملکرد وب‌سایت دارد؟

کلودفلر سرعت لودینگ، امنیت ‌وب‌سایت و تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 5 =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
نصب کوبرنتیز
آموزش دواپس

آموزش نصب کوبرنتیز روی لینوکس اوبونتو 22.04!

کوبرنتیز یکی از نوآورانه‌ترین فناوری‌هایی است که می‌توانید برای استقرار، مقیاس‌گذاری و مدیریت اپلیکیشن‌ها، بدون توجه به پلتفرم زیرساختی، از آن استفاده کنید. اگر شما

خدمات مبین هاست