نحوه نصب آلمالینوکس

آنچه در مقاله می‌خوانید

AlmaLinux یکی از توزیع‌های رایگان لینوکس است که به عنوان جانشین مستقیم CentOS طراحی شده. AlmaLinux یک سیستم‌عامل جالب برای مشاغل و کاربران خصوصی است، زیرا دارای یک انجمن اختصاصی و سازگاری باینری با Red Hat Enterprise Linux است.

بنیاد منبع باز AlmaLinux سیستم‌عامل خود را با این شعار تبلیغ می‌کند: “برای جامعه، توسط جامعه”. غیر معمول نیست که یک توزیع لینوکس توسط یک انجمن نگهداری شود و به صورت رایگان در اختیار توسعه‌دهندگان قرار گیرد. 

با این حال، AlmaLinux یک رقیب جدی برای توزیع‌های دیگر است. زیرا توانسته است کاربران زیادی را از اولین انتشار خود در سال 2021 بدست آورد. 

مزایای AlmaLinux چیست؟

مزایای آلما لینوکس

در حالی که ایده اصلی توزیع رایگان لینوکس از جامعه قابل ستایش است، AlmaLinux در نهایت باید با میزان خوب و مفید بودن سیستم‌عامل سنجیده شود؛ بنابراین ما نگاهی دقیق‌تر به مزایای نوع لینوکس خواهیم داشت.

 اولین مزیت برای کاربرانی که قبلاً به CentOS متکی بودند و نیاز به تغییر دارند، جالب خواهد بود. AlmaLinux یک جایگزین واضح برای توزیع CentOS است.

انتقال از نظر ارائه و سازگاری باینری با RHEL و استفاده بطور کلی آسان است. کسانی که CentOS را می‌شناسند و دوست دارند به سرعت به AlmaLinux عادت می‌کنند.

مزیت دیگر مهم این توزیع داربودن جامعه قوی  است که در حال حاضر تأثیر مثبتی دارد، اما احتمالاً در آینده اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. بهبودها و تغییرات باهم توسعه یافته و به سرعت اجرا می‌شوند. توزیع نیازهای کاربران واقعی خود را در ذهن دارد و نیازهای آنها را برآورده می‌کند. هنگام تغییر به AlmaLinux، پشتیبانی و مشاوره قوی وجود دارد.

کد منبع مبتنی بر RHEL است، اما می‌توان آن را برای اهداف شخصی خود تنظیم و بهینه کرد. تغییرات لازم را می توان پس از تبادل با جامعه ادغام کرد. AlmaLinux بسیار پایدار است و بنابراین یک گزینه امن است

البته باید به فاکتور هزینه نیز اشاره کرد. AlmaLinux کاملاً رایگان است، اما همان ویژگی‌هایی را که سیستم‌عامل‌های تجاری دارند ارائه می‌دهد. هیچ هزینه یا هزینه‌ای وجود ندارد و هیچ مجوز، قرارداد خدمات، ثبت نام، یا محدودیت استفاده وجود ندارد. این توزیع واقعاً به منبع باز اختصاص داده شده است و جایگزین ارزشمندی برای گزینه های پولی است.

الزامات سخت‌افزاری نصب AlmaLinux

برای نصب این توزیع لینوکسی باید حداقل 1.1 GHz پردازشگر، 2GB حافظه Memory و 40GB حافظه دیسک سخت در اختیار داشته باشید.

آموزش نحوه نصب آلمالینوکس (AlmaLinux)

همانطور که گفته شد آلما لینوکس یکی از جایگزین‌های CentOS و یک توزیع Enterprise Linux است که از Red Het لینوکس مشتق گرفته شده و توسط شرکت CloudLinux منتشر شده است. این سیستم عامل بسیار پایدار مخصوص محیط‌های عملیاتی (سروری) طراحی شده.

نصب سیستم عامل  AlmaLinux 8

ابتدا سیستم رو از طریق ایزوی سیستم عامل آلما بوت کرده، سپس مراحل نصب رو با انتخاب Install Alma Linux 8.5 شروع کنید.

نحوه نصب آلمالینوکس

 

زبان نصب مورد نظر خودتون رو انتخاب کنید و دکمه Continue را بزنید.

Install Alma Linux 8.5

 

حالا در مرحله بعدی لیستی از تنظیماتی که نیاز دارید را مشاهده می‌کنید.

به صورت پیش‌ فرض تنظیمات مربوط به شبکه غیرفعال است ولی چون ممکن است برای نصب پکیج‌های سیستم عامل و تنظیمات تاریخ مورد نیاز باشد پس نتورک را فعال کنید. بعد برای تغییر تنظیمات شبکه روی بخش Network and Hostname کلیک کنید.

آموزش نصب AlmaLinux 8

اتصال به شبکه

در پنجره باز شده در پایین صفحه شما می‌تونید Hostname مورد نظرتون رو برای سیستم تعریف کنید. به صورت پیش فرض این فیلد شامل localhost.localdomain میشه. می‌تونید اون رو به Hostname مورد نظرتون تغییر بدید و روی Apply کلیک کنید.

حالا اگر قصد استفاده از DHCP را دارید اتصال Ethernet رو روشن کنید تا سیستم IP بگیره و به شبکه متصل شود.

در غیر این صورت روی گزینه Configure کلیک کنید تا وارد بخش تنظیمات شبکه شوید.

آموزش نصب آلمالینوکس (AlmaLinux)

 

در این بخش از تب General تیک عبارت Connect automatically with priority را بزنید و بعد در تب IPv4 Settings، Method شبکه رو روی حالت Manual قرار بدید. پس از اعمال تغییرات مربوط به آدرس IP و DNS تنظیمات رو save کنید.

نحوه نصب آلمالینوکس

 

در نهایت روی دکمه Done در بالای صفحه سمت راست کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شود.

نحوه نصب آلمالینوکس

 

از طریق منوی Time & Date هم می‌توانید تاریخ و ساعت سیستم رو بر اساس منطقه زمانی به صورت خودکار تنظیم کنید. بعد از این کار روی دکمه Done کلیک کنید.

نحوه نصب آلمالینوکس

 

از بخش Software selection محیط نصبی مورد نظرتون را انتخاب کنید (دسکتاپ، سرور، ویرچوال و غیره). همچنین می‌توانید از بخش سمت راست هر گونه نرم افزار اضافی را برای خودتان انتخاب کنید تا در هنگام نصب سیستم عامل آن‌ها هم نصب شوند.

 

در نهایت روی Done کلیک کنید تا به پنجره summary برگردید. برای تنظیمات پارتیشن بندی روی قسمت Installation Destination  کلیک کنید.

پارتیشن‌بندی

برای پلن پارتیشن‌بندی اینجا دو گزینه Automatic  و Custom وجود دارد. اگه در لینوکس تازه واردید می‌توانید پارتیشن‌بندی رو روی حالت اتوماتیک قرار بدهید تا عملیات پارتیشن‌بندی درایو را به صورت اتوماتیک انجام بدهید. گزینه Automatic رو انتخاب کنید و بعد روی دکمه Done کلیک کنید تا سیستم به صورت اتوماتیک پارتیشن‌های مورد نیازتان رو ایجاد کند.

نصب آلمالینوکس

 

حالا در قسمت “User Settings” گزینه Root Password را کلیک کنید. بعد برای کاربر root یه پسورد تعریف کنید.

نحوه نصب آلمالینوکس

 

بعد از انجام تنظیمات اصلی روی گزینه Begin Installation (سمت راست پایین) کلیک کنید تا عملیات نصب شروع بشود.

 آلمالینوکس

 

نحوه نصب AlmaLinux به اتمام رسید. حالا روی گزینه Reboot کلیک کنید تا سیستم ریبوت بشود و تمام!

 

امیدواریم آموزش نصب آلمالینوکس (AlmaLinux) برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که در خصوص نصب آلما لینوکس پرسشی دارید که به آن پاسخ داده نشده است، آن را در بخش نظرات مطر کنید تا در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود.

1/5 - (1 امتیاز)
دیدن نظرات

یک پاسخ

  1. سلام
    ممنون بابت مطالب مفیدتون
    من به یه مشکلی خوردم اونم اینه که در هنگام نصب قسمت installation source حالت local media نمیشه و بنابراین گزینه software selection هم فعال نمیشه اصلا و ادامه نصب جلو نمیره
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
بهینه سازی سرور مجازی
آموزش تجهیزات سرور و دیتاسنتر

آشنایی با روش‌های بهینه سازی سرور مجازی یا VPS!

سرورهای مجازی (VPS) برای اهداف گوناگونی مانند اجرای برنامه‌های کاربردی، میزبانی وب، تست نرم‌افزار، مدیریت پایگاه‌های داده، و حتی بعنوان ابزاری برای ترید و فعالیت‌های

خدمات مبین هاست