فریلنسر چیست؟ مزایای فعالیت به عنوان یک فریلنسر در دنیای امروز!

منظور از فریلنسر چیست؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

اینترنت فرصت‌های زیادی را برای کسب درآمد از کارهای ریموت و به عنوان فریلنسر گسترش داده است. ممکن است شما نیز از آن دسته افرادی باشید که هنوز با این نوع فعالیت‌ها آشنایی کافی نداشته باشید و این سوال برایتان به وجود آمده باشد که اصلا منظور از فریلنسر چیست؟ فریلنسری به معنای داشتن مشاغل مختلف یا ماموریت‌های کوتاه مدت یا قرارداد با تعدادی از شرکت‌ها، وب سایت‌ها، سازمان‌ها و … بدون هیچ گونه قرارداد بلندمدتی است.

در جواب این سوال که فریلنسر چیست؟ باید گفت همان طور که از نامش پیداست، فریلنسری می‌تواند به افراد آزادی بیش‌تری در رابطه با محیط و حیطه کاری بدهد اما در عین حال نیز می‌تواند چالش برانگیز باشد.

منظور از فریلنسر چیست؟

فریلنسر چیست
منظور از فریلنسر چیست؟

فریلنسر فردی است که بر اساس هر شغل یا هر وظیفه، معمولاً برای کار کوتاه مدت به عنوان یک پیمانکار مستقل درآمد کسب می‌کند. یک فریلنسر کارمند یک شرکت نیست و بنابراین ممکن است که آزادانه بتواند برای مشاغل مختلف به طور همزمان توسط افراد یا شرکت‌های مختلف مشغول به کار شود، مگر اینکه به صورت قراردادی به کار انحصاری تا تکمیل یک پروژه خاص متعهد باشد.

فریلنسر یک کارمند مستقل است که به ازای هر شغل یا هر وظیفه، معمولاً برای کار کوتاه مدت دستمزد دریافت می‌کند. از آنجایی که فریلنسرها کارمند نیستند، معمولاً از مزایای کارفرمایان خود مانند بیمه درمانی یا برنامه های بازنشستگی برخوردار نیستند. البته در مواردی نیز می‌توان به عنوان یک فریلنسر قرارداد داشت و از این مزایا بهره برد. در چنین مواردی باید میان فریلنسر و کارفرما توافق صورت گرفته باشد.

درک بهتر مفهوم فریلنسینگ

به طور معمول، فریلنسرها به عنوان کارمندان مستقل در نظر گرفته می‌شوند و ممکن است کار قراردادی خود را به صورت تمام وقت یا پاره وقت به عنوان یک کار جانبی انجام دهند. فریلنسرها به عنوان کارمندان مستقل، معمولاً برای انجام کار به قراردادهای امضا شده نیاز دارند و بر اساس زمان و تلاش مورد نیاز برای تکمیل کار، با هزینه از پیش تعیین شده موافقت می‌کنند. این هزینه ممکن است یک کارمزد ثابت یا کارمزد ساعتی، روزانه یا پروژه‌ای یا هر اقدام مشابه دیگری باشد.

یک فریلنسر می‌تواند در حیطه‌ها و مهارت‌های مختلفی، مانند فیلم، هنر، طراحی، ویرایش، کپی رایتینگ، رسانه، بازاریابی، موسیقی، بازیگری، روزنامه نگاری، ویرایش و تولید ویدئو، تصویرسازی، گردشگری، مشاوره، توسعه وب سایت، برنامه نویسی کامپیوتر، برنامه ریزی رویداد، عکاسی، ترجمه زبان، تدریس خصوصی، پذیرایی و بسیاری موارد دیگر به فعالیت مشفول باشد.

فعالیت‌های فریلنسری و مالیات آن‌ها

فریلنسر چیست- مالیات

هر چند که در قانون به وضوح از مشاغل فریلنسری صحبت نشده اما فریلنسری نیز یکی از مشاغل آزاد به شمار می‌رود. در نتیجه فریلنسرها هم باید مالیات بر درآمد مشاغل را بپردازند.

البته با توجه به این که فریلنسری در ایران یک روش کسب درآمد نوپا و جدید است، هنوز مالیات بخصوصی برای این قشر در نظر گرفته نشده است.

هرچند که به طور کلی هر نوع کسب درآمدی مشمول مالیات می‌شود و در چنین شرایطی پرداخت نکردن مالیات نیز ریسک‌هایی در پی دارد.

برای مثال در صورتی که اداره مالیات کشور متوجه شود که فریلنسرها از این طریق درآمد دارند و مالیات آن را نپرداخته‌اند، ممکن است برای این افراد جریمه تعیین کرده و یا خودش میزان مالیات آن‌ها را مشخص نماید.

مالیات فریلنسری در کشورهای دیگر

خدمات درآمد داخلی (IRS) فریلنسرها را به عنوان مشاغل آزاد طبقه بندی می‌کند. یک کارمند خود اشتغال، برخلاف کارمند یک شرکت، مالیاتش توسط شرکتی که با آن تجارت می‌کند، کسر نمی‌شود. بنابراین پرداخت مالیات بر درآمد معمولا بر عهده خود فریلنسر است و مالیات‌های تخمینی باید در اقساط سه ماهه پیش پرداخت شود. علاوه بر مالیات بر درآمد، یک فریلنسر نیز مشمول مالیات خوداشتغالی است که توسط IRS تعیین شده است.

از آنجایی که سازمان امور مالیاتی فریلنسرها را صاحب مشاغل می‌داند، آنها باید مالیات خوداشتغالی را هم به عنوان کارفرما و هم به عنوان کارمند بپردازند. مالیات تامین اجتماعی در سال 2022 با نرخ 6.2 درصد برای کارفرما و 6.2 درصد برای کارمند ارزیابی می‌شود و قرار است این نرخ هم برای کارفرمایان و هم برای کارمندان در سال 2023 ثابت بماند. بنابراین یک فرد فریلنسر، مانند یک فرد شاغل در شغل آزاد 6.2٪ + 6.2٪ = 12.4٪ مالیات خواهد داشت، زیرا فعالیت آنها هم جنبه کارفرمایی و هم کارمندی دارد.

مزایا و معایب فریلنسینگ چیست؟

از مزایای فریلنسر بودن می‌توان به آزادی کار در خانه یا سایر فضاهای کاری نامتعارف، برنامه کاری منعطف و تعادل بهتر بین کار و زندگی اشاره کرد. کار آزاد می‌تواند به نفع کارمندانی باشد که از کار بیکار شده‌اند و همچنین نرخ بیکاری در جامعه را کاهش می‌دهد.

معایب فریلنسینگ شامل عدم اطمینان در مورد درآمد آینده، عدم ثبات شغلی و مشکل سازگاری با کار جدید است. همچنین برخوردار نشدن از مزایای کارفرما، مانند بیمه و برنامه های بازنشستگی و گاهی اوقات نرخ دریافتی کمتر در هر ساعت در مقایسه با حقوق بگیران شاغل وجود دارد. علاوه بر این فریلنسرها واجد شرایط دریافت بیمه بیکاری نمی‌شوند.

انواع فریلنسری

یک مثال از فریلنسری می‌تواند یک روزنامه‌نگار مستقل باشد که در مورد داستان‌هایی به انتخاب خود گزارش می‌دهد و سپس آثار خود را به بالاترین قیمت پیشنهادی می‌فروشد. مثال دیگر یک طراح وب یا یک توسعه دهنده اپلیکیشن است که یک بار کار را برای یک مشتری انجام می‌دهد و سپس به سراغ مشتری دیگر می‌رود.

دیگر زمینه‌های متدوال برای فعالیت افراد فریلنسر چیست؟ زمینه‌های دیگری که فریلنسرها اغلب در آن کار می‌کنند عبارتند از:

  • طراحی و تصویرسازی گرافیکی
  • بازاریابی، رسانه و روابط عمومی
  • حمایت مالی (مانند تهیه مالیات)
  • نگارش، ویرایش و تصحیح مقالات
  • عکاسی و فیلمبرداری
  • برنامه نویسی نرم افزار و تست بتا
  • طراحی سایت
  • حراجی

کارهایی مانند رانندگی برای سرویس‌های مسافربری شهری، تحویل غذا و کارهای مراقبتی نیز نوعی از فریلنسری هستند که با سازماندهی از طریق پلتفرم‌های آنلاین و برنامه‌های موبایلی تعریف می‌شوند.

روش کسب درآمد بعنوان یک فریلنسر چیست؟

کسب درآمد بعنوان فریلنسر

کسب از درآمد از طریق فریلنسری کار چندان دشواری نیست، فقط کافیست هوشمندانه عمل کرده و بر اساس قدم‌های زیر اقدام کنید:

  1.     نوع فعالیت فریلنسری خود را انتخاب کرده و تصمیم بگیرید که مایلید در کدام حوزه مشغول به کار شوید.
  2.     برند سازی کنید. برند سازی در واقع هویت شماست که شامل وب سایت، لوگو، برچسب، وبلاگ و حساب‌های رسانه‌های اجتماعی شما می‌شود.
  3.     ایجاد یک رزومه قوی از کار خود مانند نمونه‌ها و همچنین پروژه‌های گذشته، کلید ایجاد کسب و کار شما است. در واقع، تا زمانی که این نمونه کارها را نداشته باشید، ممکن است نتوانید کسب و کار فریلنسینگ خود را راه اندازی کنید.
  4. مهارت‌های کسب و کاری خود را توسعه دهید. شما ممکن است یک فریلنسر باشید، اما باید با اصول راه‌اندازی تجارت نیز مانند مالیات، حسابداری، بازاریابی و غیره آشنا باشید.
  5.     قبل از اینکه با مشتریان بالقوه تماس بگیرید و واقعاً کار فریلنسری را شروع کنید، سیستمی برای شارژ و دریافت پرداختی‌ها طراحی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا میزان درآمد خود را پیگیری کنید و از سود و زیان خود مطلع شوید.
  6. وقتی نمونه کار خود را آماده کردید، وقت آن است که به سراغ مشتریان بالقوه بروید وکار خود را به آن‌ها ارائه دهید. هر چه مشتریان بالقوه بیشتری پیدا کرده و به آنها دسترسی پیدا کنید، احتمال اینکه کار کنید و مهمتر از همه، دستمزد دریافت کنید بیشتر است.

ویژگی‌های شخصیتی یک فریلنسر چیست؟

ویژگی های شخصیتی فریلنسرها چیست
ویژگی‌های شخصیتی یک فریلنسر چیست؟

چند ویژگی وجود دارد که باید از آن برخوردار باشید تا خود را برای موفقیت در مشاغل فریلنسری آماده کنید. اگرچه این فهرست بی نقصی نیست، اما سعی کردیم تا به ویژگی‌های ضروری که به شما یک دید کلی از ضروری‌ترین ویژگی‌های یک فریلنسر می‌دهد بپردازیم.

انضباط

هیچ رئیسی از گوشه چشم شما را زیر نظر نمی‌گیرد و وقتی شما یک ساعت به جای کار کردن، خرید آنلاین می‌کنید، همکاران برای قضاوت شما حضور ندارند. چرا که خودتان رئیس خودتان هستید. بنابراین انضباط شخصی برای ادامه این مسیر ضروری است و باید از انضباط شخصی بالایی برخوردار باشید. در غیر این صورت تمام کارهای شما روی هم انبار شده و نمی‌توانید پروژه‌ها را در موعد مشخص به اتمام برسانید.

پشتکار

پشتکار همیشه مهم است، اما زمانی که به‌تازگی به‌عنوان یک فریلنسر شروع به کار کرده‌اید، اهمیت زیادی دارد که به تلاش خود برای کار کردن ادامه دهید و سریع میدان را خالی نکنید.

تاب آوری

کلمه‌ای وجود دارد که شما به عنوان یک فریلنسر بیش از هر چیز دیگری خواهید شنید و آن «نه» شنیدن از جانب کارفرماهای مختلف است. شما باید قدرت تاب آوری خود را ارتقا دهید تا این نه شنیدن‌ها باعث افت انگیزه کاری‌تان نشود.

توانایی سازمان‌دهی کارها

شما مسئول بسیاری از وظایف مختلف خود هستید. باید درآمد و هزینه‌های خود را پیگیری کنید، سریعاً به ایمیل‌های مشتری پاسخ دهید، از ضرب الاجل‌های خود مطلع باشید، فایل‌های خود را مرتب کنید و مطمئن شوید که حجم کاری شما ساده شده است.

فعال بودن

لزوماً نیازی نیست که به معنای واقعی برونگرا باشید، اما برای جذب مشتریان جدید باید کمی مشخصه‌های برون‌گرایانه شخصیت خود را تقویت کنید. اگر می‌خواهید کسب‌وکارتان را توسعه دهید، باید در شبکه‌سازی و نزدیک شدن به غریبه‌ها راحت باشید، چه به صورت حضوری یا آنلاین این کار را انجام دهید.

توانایی برقراری ارتباط

فریلنسر بودن مستلزم ارتباطات زیادی است. شما باید توانایی این را داشته باشید که مکالمات سختی مانند، مذاکره با نرخ بالاتر یا قطع رابطه با مشتری را به خوبی مدیریت کنید. اما باید این اقدامات را با درایت و به صورت حرفه‌ای انجام دهید. در فعالیت‌های فریلنس هیچ رئیس یا همکار دیگری وجود ندارد که از حرفه شما مراقبت کند.

برخی از بهترین سایت‌های فریلنسری

برای ارتباط با مشتریان بالقوه در مشاغل فریلنسری راه های متعددی وجود دارد، از قبیل کمک گرفتن از اعضا خانواده یا دوستان و آشنایان برای معرفی شما به افرادی که احتمالاً به تخصص شما نیاز دارند.

اما یکی از بهترین راه حل‌ها ثبت نام در سایت‌های فریلنسری است که شما را بر اساس تخصصی که دارید به کارفرمای مد نظر مرتبط می‌کنند. در ادامه بهترین سایت‌های فریلنسری ایرانی و خارجی را به شما معرفی می‌کنیم:

بهترین سایت های فریلنسری خارجی

بیش‌تر فریلنسرها ترجیح می‌دهند تا با سایت های فریلنسری خارج از ایران همکاری داشته باشند که البته برای اتصال به آن‌ها و بلاک نشدن حساب کاربری به یک آی‌پی ثابت خارجی نیاز خواهند داشت. بهترین راه برای فعالیت در این سایت‌های استفاده از سرور مجازی از یکی از لوکیشن‌های مجاز برای ثبت نام در سایت مقصد است. برای مثال لوکیشن‌های سرور مجازی ترکیه، سرور مجازی آلمان و سرور مجازی کانادا عموما بهترین انتخاب برای فریلنسر‌ها در نظر گرفته می‌شوند. برای افراد علاقمند به کسب درآمد دلاری از فریلنسری، یک لیست از بهترین سایت های فریلنسری خارجی آماده کرده‌ایم:

سایت iWriter

فریلنسرها در سایت iWriter می‌توانند با قیمت‌های مختلف محتوای متنی تولید کنند. قیمت محتوای متنی بر اساس عوامل مختلفی مانند موضوع، طول، و کیفیت محتوا تعیین می‌شود.

فریلنسرها در iWriter برای تولید محتوای متنی با کیفیت بالا تشویق می‌شوند. این سایت دارای سیستم امتیازدهی برای نویسندگان است که به کاربران کمک می‌کند تا نویسندگان باتجربه و متخصص را پیدا کنند.

سایت فایور (Fiverr)

Fiverr پلتفرمی است که فریلنسرها را با صاحبان مشاغلی که به دنبال خدمات در پروژه‌های دیجیتالی مختلف از جمله طراحی وب‌سایت، نوشتن محتوا و صداگذاری هستند، متصل می‌کند.

این پلتفرم به سیستم پرداخت امن مجهز است و امکان یادگیری مهارت های مختلف را برای افراد فراهم کرده است.

سایت تاپتل (Toptal)

فریلنسر چیست- سایت تاپتل

Toptal یک وب سایت فریلنسری است که متخصصان حرفه‌ای فریلنسری بسیار ماهر را با شرکت‌ها لینک می‌کند. تاپتل طیف گسترده‌ای از فریلنسرها را تحت پوشش قرار می‌دهد، از توسعه دهندگان وب و طراحان وب گرفته تا مشاوران مالی و مدیران محصول.

درخواست برای ارسال پروژه در تاپتل به عنوان یک فریلنسر مستلزم گذراندن پنج مرحله از فرآیند احراز هویت است. این فرآیند تضمین می‌کند که فقط ۳ درصد برتر از فریلنسرها به پلتفرم راه پیدا می‌کنند.

تاپتل یک سرویس اختصاصی به نام Top Tracker برای پیگیری زمان و صورتحساب دارد. با استفاده از این سرویس، فریلنسرها کل قیمت پیشنهادی خود را دریافت می‌کنند و از طریق Payoneer، Paypal یا انتقال مستقیم بانکی محلی پرداختی‌ها را دریافت می‌کنند.

سایت آپ ورک (Upwork)

فریلنسر چیست - سایت آپ ورک

پلتفرم آپ ورک طیف گسترده‌ای از دسته بندی‌ها، از طراحی وب و توسعه نرم افزار گرفته تا خدمات مشتری و حسابداری را ارائه می‌دهد.

مشتریان و فریلنسرها در این پلتفرم راه‌های متعددی برای ارتباط با یکدیگر دارند. به عنوان مثال مشتریان می‌توانند شغلی را پست کنند و استعدادها را استخدام کنند یا یک سرویس از پیش تعریف‌شده را از کاتالوگ پروژه بخرند. به طور مشابه، فریلنسرها می توانند به تابلو نمونه کارها دسترسی داشته باشند و خدماتی را برای فروش ارائه دهند.

سایت گورو (Guru)

فریلنسر چیست - سایت گورو

وب‌سایت گورو فریلنسری مرور فهرست‌های شغلی و ارسال پیشنهاد به مشتریان را بسیار آسان می‌کند. کافیست با ثبت نام و ایجاد پروفایل فریلنسر شروع کنید تا این سیستم بر اساس مجموعه مهارت و تجربه کاری شما توصیه‌های شغلی را ارائه دهد.

سایت جابل (Jooble)

فریلنسر چیست- سایت جابل

مزیت قابل توجه استفاده از وب سایت جابل این است که شما مجبور نیستید چندین آگهی آنلاین و پلتفرم‌های فریلنسری را بررسی کنید تا موقعیت شغلی مرتبط با خود را پیدا کنید، زیرا این سایت فرصت‌های شغلی فریلنسینگ را به صورت متمرکز به شما عرضه می‌کند.

جابل به شما این امکان را می‌دهد تا فقط در یک منطقه خاص شغل پیدا کنید. کافیست در صفحه اصلی، برای کشف مشاغل محدود به آن منطقه یک شهر خاص در کشور خود را انتخاب کنید.

بهترین سایت‌های فریلنسری ایرانی

سایت پونیشا (Ponisha)

پونیشا یکی از بهترین وب سایت‌های فریلنسری ایرانی است که به دلیل کاربری راحت فریلنسرها و کارفرمایان از محبوبیت زیادی در داخل کشور برخوردار است. در این سایت زمینه‌های مختلف کاری از قبیل ترجمه، تایپ، طراحی سایت، گرافیک، برنامه نویسی وب، سئو، دیجیتال مارکتینگ و … وجود دارند. توجه داشته باشید که ارسال 5 پیشنهاد اول به صورت رایگان بوده ولی برای پیشنهادهای دیگر باید هزینه بپردازید. همچنین 10 درصد از درآمد شما متعلق به پونیشا خواهد بود.

سایت کارلنسر (Karlancer)

در سایت کارلنسر می‌توانید رزومه خود را در زمینه‌های متنوع فریلنسری ارسال کرده و با کارفرمایان مرتبط تعامل برقرار کنید. ثبت پروژه در این پلتفرم کاملاً رایگان بوده و حتی می‌توانید در بخش چت با کارفرما گفتگو کنید.

سایت انجام میدم (Anjammidam)

در این پلتفرم می‌توانید در حوزه‌های مختلف از تبلیغات و بازاریابی گرفته تا نویسندگی، ساخت انیمیشن، موسیقی و… توانمندی‌های خود را در قالب نمونه کار به کارفرمایان ارائه دهید. البته ایراد بزرگ سایت انجام میدم این است که باید 20 درصد از مبلغ پروژه را به سایت بپردازید که این قیمت واقعاً سنگین است.

سایت پارسکدرز (Parscoders)

مهمترین مزیت پارسکدرز سهولت کاربری آن است که باعث جلب توجه بسیاری از کارفرمایان و فریلنسرها شده است. عضویت در این پلتفرم رایگان بوده ولی بین 8 تا 10 درصد مبلغ پروژه را به صورت کارمزد از درآمد شما کسر می‌کند.

سایت پارس فریلنسر

در این پلتفرم از سیستم پرداخت امن استفاده شده است به این معنی که اگر کارفرما از نتیجه کار راضی باشد، مبلغ دستمزد به حساب فریلنسر واریز می‌شود. از دیگر مزیت‌های منحصر به فرد سایت پارس فریلنسر می‌توان به عدم دریافت کمیسیون، پشتیبانی قوی، ارتباط از طریق چت آنلاین و دسترسی به کشورهای خاورمیانه غیر از ایران اشاره کرد.

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم به جامع ترین شکل ممکن به این سوال که فریلنسر چیست و چگونه می‌توان از این طریق کسب درآمد کرد، پاسخ دهیم. اطلاع از مفهوم فریلنسری و مزایا و معایب این شغل برای افرادی که قصد ورود به این بازار را دارند بسیار مفید است.

اگر برای استفاده از وب سایت‌های خارجی فریلنسری نیاز به سرور مجازی از قبیل سرور مجازی آلمان یا سرور مجازی کانادا دارید، همین الان با همکاران ما در مبین هاست تماس بگیرید تا به صورت کامل راهنمایی شوید.

سوالات متداول

فریلنسر به چه کسی گفته می‌شود؟

افراد شاغل مستقلی که به ازای هر شغل دستمزد دریافت می‌کند به عنوان فریلنسر شناخته می‌شوند. فریلنسرها معمولاً وظایف کوتاه مدت را بر عهده می‌گیرند. آنها از آزادی کار در خانه در زمان‌های انعطاف پذیر لذت می‌برند. به همین دلیل می‌توانند بین کار و زندگی خود تعادل بهتری برقرار کنند.

آیا فریلنسری به عنوان یک شغل در نظر گرفته می‌شود؟

بله، فریلنسری نوعی خوداشتغالی است. فریلنسرها به جای اینکه در یک شرکت استخدام شوند، تمایل دارند به صورت شخصی کار کنند و خدمات خود را بر اساس قرارداد یا پروژه ارائه دهند.

مزایای فعالیت بعنوان یک فریلنسر چیست؟

انعطاف پذیری در ساعات کاری و نوع کار، خودمختاری بر کار خود، وابسته نبودن به یک مکان خاص، خویش فرما بودن و امکان تعیین درآمد خود تنها بخشی از مزایای فریلنسری است.

3/5 - (2 امتیاز)
دیدن نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + چهار =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
بهینه سازی سرور مجازی
آموزش تجهیزات سرور و دیتاسنتر

آشنایی با روش‌های بهینه سازی سرور مجازی یا VPS!

سرورهای مجازی (VPS) برای اهداف گوناگونی مانند اجرای برنامه‌های کاربردی، میزبانی وب، تست نرم‌افزار، مدیریت پایگاه‌های داده، و حتی بعنوان ابزاری برای ترید و فعالیت‌های

خدمات مبین هاست